Opløs gæren i mælken. Tilsæt de fire æg og bland godt.
Bland mel med sukker og salt. Ælt ⅔ af melet ind i dejen, før du tilsætter smørret og ælter, indtil der ikke er mere synligt smør. (Det gøres nemmest med K-spaden til din røremaskine.)
Skift til dejkrogen, tilsæt resten af melet og ælt dejen godt i 12-15 minutter, til den er blank, smidig og næsten slipper skålens sider. Dejen virker en smule klistret, men det er helt OK.
Dæk skålen til med en opklippet frysepose, fastgjort med en elastik og lad den hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca. 45 minutter.
Del dejen i 10 stykker á ca. 110 g. Stram bollerne op og tril dem runde mod bordpladen. Sæt 5 boller på hver bageplade, beklædt med bagepapir. De skal stå med god afstand.
Dæk bollerne til med et hårdtopvredet viskestykke og lad dem hæve i 20 minutter. Fjern viskestykket, læg et stykke bagepapir henover bollerne og pres dem flade til ca. 1 cm tykkelse med fx et skærebræt.
Fjern bagepapiret og dæk igen til med viskestykket. Lad bollerne hæve igen i 30 minutter. Imens varmer du ovnen op til 220° (alm. ovn, ikke varmluft). Opvarm en støbejernstallerken eller en lille bradepande i ovnens bund sammen med ovnen.
Pensl briochebollerne med sammenpisket æg. Lad dem tørre i et par minutter og gentag penslingen. Det gør dem ekstra blanke.
Sæt den første plade med boller ind i nederste tredjedel af ovnen. Hæld en spiseskefuld vand i støbejernstallerkenen i bunden og luk straks ovnlågen. Bag dine brioche i ca. 14 minutter.
Noter
Briocheboller med gær er fryseegnede i op til tre måneder.