Rør det bløde smør godt med sukkeret og pastafarven. Sigt melet i og rør til en samlet dej. Fyld dejen i en frysepose og rul den ud til 2 mm tykkelse inde i posen. Buk enden af posen om og læg dejen i fryseren, mens du laver vandbakkelsesdejen.
Vandbakkelser
Varm ovnen op til 190° (alm. ovn, ikke varmluft). Klargør en bageplade med bagepapir.
Varm vand og smør op i en lille gryde, indtil smørret er smeltet og blandingen koger. Tag gryden af varmen. Sigt melet i på én gang og rør dejen jævn. Sæt gryden over varmen igen. Der røres grundigt, til dejen er glat og blank – og gennemvarm. Det tager et par minutter.
Æggene piskes sammen med en gaffel. Dejen hældes over i en skål. Lad den køle 5-10 minutter, før æggene tilsættes lidt ad gangen, mens der piskes godt mellem hvert æg. – Brug håndmixer eller røremaskine. Når du tilsætter æggene (jeg hældte æg i ad to omgange), skiller dejen lidt, og så skal du røre, indtil den er helt samlet igen, før du hælder mere æg i.
Fyld dejen i en engangssprøjtepose, klip spidsen af og afsæt 12 runde kager med en diameter på ca. 5 cm. på bagepapiret.
Tag småkagedejen ud af fryseren. Udstik 12 cirkler med en diameter på 4 cm og læg en skive dej ovenpå hver vandbakkelse.
Sæt straks vandbakkelserne i ovnen og bag dem i 30-35 minutter, til de er gyldne, og den krakelerede top er gyldengul. Åbn endelig ikke ovnen undervejs. Glæd dig over, at dine vandbakkelser (forhåbentlig) er store, flotte og runde:-)
Lad dine choux au craquelin afkøle på en rist.
Lemon curd creme
Læg husblassen i blød i koldt vand i 20 minutter. Sæt en lille gryde med vand over. Tryk husblassen fri for vand og læg den i en skål sammen med tre spsk. fløde. Smelt husblassen over vandbad. Bland den godt med den lille smule fløde og tag den af varmen. Lad husblassen afkøle til højest lillefingervarmt.
Pisk resten af fløden sammen med sukker og vanillesukker, til den danner bløde toppe. Den må ikke piskes helt stiv.
Pisk lemon curd’en godt igennem, så den er glat. Når husblassen er afkølet lidt, tager du en spiseskefuld flødeskum og rører ud i husblassen. Det sænker temperaturen, så du undgår trævler i cremen. Tjek, at blandingen ikke er varmere end håndvarm. Ellers kan du røre lidt lemon curd ud i husblasblandingen.
Hæld den i lemon curd’en i en stråle, mens du pisker, til det er blandet godt. Vend nu ¼ af flødeskummet i din lemon curd, til cremen er jævn. Fortsæt med at vende resten af flødeskummet i ad et par omgange. Vend det nænsomt i med en dejskraber, så du ikke presser luften ud af flødeskummet.
Fyld lemon curd cremen i en sprøjtepose, som du har klargjort med en sprøjtetyl, fx en med et rundt hul på 5 mm i diameter. Skær et hul med en spids kniv i bunden af hver Hufflepuff choux au craquelin og fyld cremen i. Fyld bollerne helt op. Du kan mærke, når de bliver fyldte, fordi vandbakkelserne bliver tunge og nærmest spiler lidt ud fra presset af cremen.
Noter
Vandbakkelser med fyld skal ikke stå og vente for længe, før du serverer dem, for så bliver de bløde.
Tags Citron, Fastelavn, Harry Potter, Vandbakkelser