Smelt smør, sukker, farin og sirup sammen. Tilsæt appelsinskal og krydderier. Lad det afkøle til det er fingervarmt, og hæld det op i en røreskål.
Opløs potasken i vandet og tilsæt det sammen med mandlerne. Hæld alt melet i på en gang og saml dejen. Fyld dejen i en frysepose, og lad den hvile i køleskabet i en halv time.
Del dejen i to og rul den til to tykke pølser med en diameter på 5 cm. Rul hver pølse stramt ind i et stykke bagepapir og læg dem i en frysepose i køleskabet. Lad dejen hvile mindst to timer, til den er gennemkold, gerne til dagen efter. Du kan sagtens lade dejen hvile i køleskabet i op til en uge.
Varm ovnen op til 200° (alm. ovn, ikke varmluft) og beklæd bageplader med bagepapir.
Tag dejen ud af køleskabet en rulle ad gangen. Skær dejen i tynde skiver på ca. 1½ mm tykkelse med en skarp kniv. Læg dem med lidt afstand på bagepladerne.
Bag hver plade i ca. 5 minutter. Brunkagerne må ikke blive for mørke. Lad dem køle lidt på bagepladen, før du flytter dem til en bagerist og lader dem afkøle helt. Kagerne er først sprøde efter afkøling.
Noter
Brunkager opbevares i tætlukkede kagedåser. Holdbarheden er minimum en måned, men de kan i princippet holde sig i flere måneder.