Udskriv

GAZPACHO

En spansk tomatsuppe, som serveres kold.

Ret Forret
Køkken Spansk
Nøgleord Forret, Tapas
Antal 6 personer

INGREDIENSER

  • 5-6 modne tomater
  • ¾ agurk
  • 1 rød peber
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 skive daggammelt brød uden skorpe
  • 4 spsk olivenolie
  • Saft af ½ lime
  • ½ tsk chili
  • ½ tsk cayennepeber
  • Salt og peber

SÅDAN GØR DU

  1. Stilkansatsen på tomaterne fjernes og ligeledes indmad og kerner i peberfrugten. Tomater, peberfrugt, agurk og brød skæres i grove tern og blendes i en foodprocessor sammen med presset hvidløg, chili, olie, limesaft og cayennepeber, indtil alt er helt finthakket.
  2. Smages til med salt og peber og stilles i køleskabet i mindst 4-5 timer. Serveres iskold med godt brød til.