Hæld det kogende vand over rørsukkeret i en gryde, og rør, indtil sukkeret er smeltet. Hvidvin og krydderier puttes i. Saften presses af citronen og appelsinen og tilsættes. Citrusskallerne kommes hele i. Blandingen trækker i gryden natten over.
Næste formiddag varmes gløggen igennem til kogepunktet (men ikke over!). Lad det stå og trække i køleskab, til gløggen er kold.
Si gløggen og tilsæt evt. mere sukker og vand efter smag. Skær de nu bløde kanelstænger i lange strimler med en tung kniv, og læg dem til tørre på et stykke køkkenrulle indtil servering.
Server gløggen over is i festlige glas med en skive tørret appelsin (se vejledning over opskriften) og et par strimler kanelbark.
Noter
Hvid gløgg kan selvfølgelig hældes på en flaske og medbringes som værtindegave i december. Gløggen kan holde sig et par dage i køleskabet.