Rør det bløde smør godt med sukker, græskartærtekrydderi og den sorte pastafarve. Dejen behøver ikke være sort, når den er færdig. Mørkegrå er fint, for den får mere farve, når den får lov at trække, før den bages. Tilsæt melet og saml dejen. Du skal ikke ælte for længe. Dejen skal kun lige samles.
Læg dejen i en frysepose og rul den ud i posen til et lag på 2-3 mm. Fold enden af posen om, og læg dejen i fryseren, så den fryser til en tynd, glat plade. Lad den ligge i fryseren, til du har sprøjtet vandbakkelserne ud på pladen.
Vandbakkelser
Varm ovnen op til 190°, alm. ovn, ikke varmluft. Klargør en bageplade med bagepapir.
Kog vandet op i en gryde sammen med pastafarven og smørret, indtil smørret er smeltet. Tag gryden af varmen og hæld alt melet i på én gang. Rør godt, indtil dejen er helt uden klumper.
Sæt gryden over varmen igen og bag dejen godt af, til den er blank og glat. Når dejen er færdigafbagt, har den en temperatur på 75°.
Hæld dejen over i en røreskål, og bred den lidt op ad siderne, så den køler hurtigere af. Når dejen er klar til æggene, måler den ikke over 60°.
Hæld først halvdelen af de sammenpiskede æg i dejen og pisk dejen godt. Først skiller dejen ad, men du skal bare blive ved med at piske, til dejen atter er glat og samlet.
Tilsæt derefter resten af ægget og pisk igen, til dejen er glat. Fyld dejen i en engangssprøjtepose, gerne med en tyl med mange små riller.
Sprøjt dejen ud i toppe med en diameter på ca. 5 cm. Brug al vandbakkelsesdejen.
Tag den frosne, sorte dej ud af fryseren og udstik cirkler med en udstiksform med en diameter på 5 cm. Læg dejcirklen ovenpå vandbakkelsesdejen.
Smid en spiseskefuld vand ind i bunden af ovnen, og sæt straks bagepladen ind i den nederste tredjedel af ovnen. Luk straks lågen og lade dine halloween vandbakkelser bage 30-35 minutter.
DU MÅ UNDER INGEN OMSTÆNDIGHEDER ÅBNE OVNEN, FØR VANDBAKKELSERNE ER FÆRDIGBAGTE. Så falder de nemlig sammen. (Mine fik 31 minutter.)
Tag vandbakkelserne af pladen og lad dem køle af på en rist.
Cremefyld
Læg husblassen i blød i koldt vand i 15 minutter. Sæt en lille gryde over med vand til vandbad. Hæld tre spsk fløde i en skål, og knug husblassen fri for vand. Smelt den sammen med fløden over vandbadet. Lad husblassen køle af til max lillefingervarmt.
Blend abrikosmarmeladen, så der ikke er nogen klumper i. Bland en skefuld abrikosmarmelade i den afkølede husblas, så temperaturen nærmer sig stuetemperatur. Hæld derefter husblassen i abrikosmarmeladen i en tynd stråle, og bland det godt.
Pisk fløden til skum sammen med sukker, græskartærtekrydderi og lidt orange pastafarve. Fløden skal ikke piskes helt stiv, det skal bare være bløde toppe.
Vend først ¼ af flødeskummet i abrikosmarmeladen, indtil det er blandet godt. Vend derefter resten af flødeskummet i ad et par omgange. Brug lange tag med en dejskraber, så du ikke presser luften ud af flødeskummet.
Fyld abrikoscremen i en engangssprøjtepose, som er forberedt med en rund tyl med en diameter på 5 mm. Læg posen i køleskabet, indtil cremen er fastere.
Sådan fylder du dine halloween vandbakkelser
Skær et hul i bunden af hver vandbakkelse med en spids grønsagskniv. Stik sprøjtetyllen ind igennem hullet og tryk roligt på sprøjteposen, mens du kan mærke, at vandbakkelsen fyldes op og bliver tungere. (Sværere er det ikke;-))
Noter
Vandbakkelser skal ikke vente i flere timer med fyld i, før de serveres. Så bliver de bløde. Du kan evt gøre vandbakkelserne klar til ovnen og sætte dem i fryseren, hvis du vil forberede dem i god tid. De skal ikke tøes op, før de bages, men skal måske have et minut eller to ekstra i ovnen.Ligeledes kan cremen gøres klar og vente i køleskabet, til du skal samle kagerne.