Udskriv
Köfte og couscoussalat - en supernem opskrift fra Bagvrk.dk

KÖFTE OG COUSCOUSSALAT

En lækker mellemøstlig ret, som er både nem og hurtig at tilberede.

Ret Aftensmad
Køkken Mellemøsten
Nøgleord Couscous, Grill, Oksekød, Salat
Forberedelsestid 15 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4 personer

INGREDIENSER

KöFTE

  • 400 g hakket oksekød
  • 2-3 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk tørret persille (eller 1 spsk frisk)
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk fint salt
  • ½ tsk løgpulver
  • ½ tsk paprika
  • ½ tsk cayennepeber
  • ½ tsk stødt koriander
  • ½ tsk tørret pebermynte
  • ½ tsk revet muskatnød
  • ¼ tsk stødt kanel

COUSCOUS

  • 3 dl vand
  • ½ terning hønsebouillon
  • 3 dl couscousgryn (225 g)

GRØNT TIL SALATEN

  • 4 forårsløg i tynde, skrå ringe
  • 12 cherrytomater i kvarte
  • 1 finthakket, rød chili (efter smag)

DRESSING TIL SALATEN

  • ½ dl olivenolie
  • 1 usprøjtet citron, saft og skal
  • 1 tsk tørret persille (eller 1 spsk frisk)
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 håndfuld mynte, finthakket
  • Salt og peber

SÅDAN GØR DU

KÖFTE

  1. Bland kødet med krydderierne. Form små kødboller og steg dem på grillen eller i olivenolie på en varm pande. Hold dem varme indtil servering.

COUSCOUSSALAT

  1. Bring vandet i kog og opløs bouillonterningen. Sluk for varmen. Hæld couscousgrynene i, rør rundt med en gaffel, og lad det trække under låg i 10 minutter. Løsn grynene med en gaffel.

  2. Skær forårsløgene i tynde ringe. Hak chilien fint og skær cherrytomaterne i kvarte.

  3. Ryst ingredienserne til dressingen sammen. Bland grønsagerne i couscous'en og hæld dressingen over. Bland godt.

NOTER

Köftefarsen kan laves om morgenen og trække smag i køleskabet. Form dem evt. som små kødboller, før de stilles på køl, så det er hurtigt at stege dem om aftenen. Köfte kan fryses. 

Couscoussalaten kan laves i god tid og stilles på køl før servering.