Vafler som værn mod sygdom og efterårskulde

Mindstemanden kom syg hjem fra skole. Ondt i halsen, ondt i ørerne, let feber. I vores familie får man altid en Jumbobog til underholdning, når man er syg. Det blev i stedet den nye Grønspættebog, som er uundværlig, når man skal klare sig selv. (Fx. var der et trick til at holde guacamolen grøn, når den står i køleskabet, og det var ikke kun citronsaft. Jo, det er nye tider for Grønspætterne også.)

Vafler

Når det er efterårskoldt, som det var i går, trænger man til noget ekstra hyggeligt. Vores vaffeljern bliver ikke slidt op i nærmeste fremtid. Hvis det bliver brugt 4 gange om året, tror jeg, det er højt sat. Men jeg holder faktisk rigtig meget af vafler, så her får du min opskrift.

Vafler

  • 400 g mel
  • 150 g sukker
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 1½ tsk. vanillesukker
  • 175 g smør, smeltet og let afkølet
  • 6 dl. sødmælk
  • 2 æg

Ingredienser - VaflerDer blev 16 plader ud af portionen.

Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt skiftevis smeltet smør og sødmælk og rør sammen. Tilsæt æggene ét ad gangen og rør atter godt. Lad dejen hvile ½-1 time og rør den igennem igen, så den bliver jævn.

Varm vaffeljernet op og smør bagepladerne med lidt fedtstof (jeg bruger den geniale Lurpak smørspray, fordi den ikke løber ud over det hele). Vaflerne bages til de er gyldne og lægges på en bagerist indtil serveringen. Læg vaflerne enkeltvis, så de ikke bliver bløde.

Vaflerne kan lunes i en 150° varm ovn i 5-7 minutter.

Serveres med flormelis, flødeskum og syltetøj.

– Jeg er sikker på, de kan kurere de fleste efterårssnuer:-)

Vafler

PS: Har du lyst til sundere vafler, kan du finde min opskrift på sunde vafler her.

6 Replies to “Vafler som værn mod sygdom og efterårskulde”

  1. Vafler er noget af det hyggeligste! Jeg har flere gange lavet en ‘Lav din egen vaffel’ sektion, når jeg har inviteret til brunch, og det har altid været et hit 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *