• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Regnbuekrymmel – nem og festlig, hjemmelavet krymmel

Regnbuekrymmel – nem og festlig, hjemmelavet krymmel

25. januar 2021 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Bliver du også glad, når du ser en regnbue på himlen? Når du ser, at solen skinner, selvom det regner? Når du ved, at #detblivergodtigen? Så vil du også blive glad af en portion regnbuekrymmel. En hjemmelavet krymmel i alle regnbuens farver.

Regnbuekrymmel i stænger Bagvrk.dk

Jeg ser en milliard (eller i hvert fald mange) billeder på internettet med inspiration til St. Patrick’s Day, den irske nationaldag, som fejres den 17. marts hvert år til minde om irernes nationalhelgen.

I irske folkeeventyr optræder en lille mand, en Leprechaun, som har en krukke med guld for enden af regnbuen.

Derfor oversvømmes nettet i det tidlige forår af regnbuer i alle afskygninger. Du kan fx bage mine regnbuemuffins med guldmønter.

Regnbuekrymmel

Jeg havde allerede forsøgt mig frem med hjemmelavet krymmel og overvejede, om man måske selv kunne lave regnbuekrymmel?

Udfordringen blev taget op, men jeg nøjedes selvfølgelig ikke med at lave tofarvet krymmel, vel? Næ, vi går direkte efter regnbuen (og krukken med guld).

Regnbuekrymmel færdig Bagvrk.dk

Det var ikke så besværligt endda. Jeg havde jo allerede fundet ud af teknikken med selve opskriften, og jeg var kommet forbi et billede af en flerfarvet smørcreme på et tidspunkt.

Glasur kontra smørcreme – der er ikke stor forskel, vel? OK, det er måske en lille smule kompliceret, men jeg tog billeder undervejs i processen, så jeg er sikker på, du kan følge med;-) Ellers er farverne på billederne så flotte, at jeg håber, du bliver lige så mild og glad som jeg.

Regnbuekrymmel i sprøjtepose Bagvrk.dk

Sådan gør du

Start med at røre en lidt stiv glasur af æggehvide og flormelis. Del den op i 6 lige store portioner og indfarv hver del med pastafarve i rød, orange, gul, grøn, blå og lilla.

Farvet glasur i skåle Bagvrk.dk

Fyld glasuren op i 6 små fryseposer, en til hver farve, og bind en knude i toppen. Klip et hjørne af posen, så du får et hul på godt en centimeters bredde.

Farvet glasur i fryseposer Bagvrk.dk

Bred et stort stykke husholdningsfilm ud på bordet og afsæt en stribe med hver farve, ca. 20 cm lang. Hvis du har mere tilbage i posen, når du er nået stribens ende, bruger du resten af farven til at tegne oven på den samme farve. Striberne skal ligge tæt sammen og i den rigtige rækkefølge: Rød, orange, gul, grøn, blå og lilla.

Farvet glasur som en regnbue Bagvrk.dk

Når du har lavet alle glasurstriberne, lægger du den dobbelt (på den lange led), pakker den godt ind som en rullepølse og snor enderne fast sammen. Bind en knude i den ende, der bliver toppen.

Klar til regnbuekrymmel Bagvrk.dk

Monter en sprøjtepose med en studs, klar til tylle. Læg din regnbueroulade ned i sprøjteposen og træk spidsen uden knude ud igennem studsen. (Som når du tråder en nål.) Klip det overskydende husholdningsfilm af spidsen, og monter din tylle. Dæk din bordplade med bagepapir. Du er nu klar til at lave krymmel.

Farvet glasur i sprøjtepose regnbuekrymmel Bagvrk.dk

Så let er det

Jeg brugte en rund tylle med et hul på 2 mm i diameter. Det er vigtigt at trykke fra toppen af posen og nedad, så glasurfarverne ikke blandes sammen i posen. Du kan dreje sprøjteposen en gang imellem, så det er forskellige farver fra regnbuen, der kommer øverst på stregerne. Samtidig med at du drejer, vrider du toppen af sprøjteposen lidt, så indholdet presses langsomt nedad.

Tryk glasuren jævnt ud af posen i tynde streger. Hold sprøjteposen et par centimeter over bordpladen. Dermed undgår du at lavede rystede streger og store klatter. Glasuren når at rette op på det i luften, så du får lange, lige streger. Flyt hånden fra den ene ende af papiret til den anden, ikke frem og tilbage. Du vil kun have lige stykker regnbuekrymmel, ikke buede;-)

Regnbuekrymmel færdig Bagvrk.dk

Glasurstriberne kan ligge ret tæt på papiret, de må bare ikke røre ved hinanden. Sæt krymlen i ovnen ved 80° varmluft i en halv times tid. Det er jo en form for tynd marengs, så den tørrer hurtigt. Alternativt kan du lade krymlen tørre ved stuetemperatur i ca. 12 timer.

Færdig regnbuekrymmel Bagvrk.dk

Når glasuren er helt tør, slipper den let papiret. Løsn alle striberne og put dem i en frysepose og luk den til. Pyt med, om de knækker – det skal de alligevel. Gnid fryseposen mellem hænderne, indtil din regnbuekrymmel har den rigtige størrelse. Opbevar din krymmel tørt og ikke for varmt.

Regnbuekrymmel i stænger Bagvrk.dk

Regnbuekrymmel

Hjemmelavet krymmel i alle regnbuens farver.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Ret Pynt
Køkken Bagværk
Antal 1 portion

Ingredienser
  

  • 1 æggehvide
  • Flormelis
  • Pastafarve i lilla, rød, orange, gul, grøn og blå

Sådan gør du
 

  • Rør en tyk glasur af æggehvide og flormelis. Del glasuren op i 6 lige store dele og indfarv dem i de seks regnbuefarver. Fyld hver portion i en frysepose og klip et hul i det ene hjørne.
  • Læg et stort stykke husholdningsfilm på bordet og læg de seks farver glasur side om side i ca. 20 cm lange striber. Læg resten af hver farve ovenpå den første.
  • Læg husholdningsfilmen dobbelt ved at folde de tre farver ind over de andre tre. Drej enderne på husholdningsfilmen, så det bliver til en stram pølse. Bind en knude i den ene ende.
  • Læg glasurpølsen ind i en engangssprøjtepose, træk enden uden knude igennem tyl-adapteren, klip spidsen af og monter en rund 2 mm tyl.
  • På bagepapir laver du lange, lige streger med glasuren. De må gerne ligge tæt, men ikke røre hinanden. Når du har brugt al glasuren, tørrer du striberne i en 80° varm ovn i ca. 30 minutter, til glasuren er helt fast og slipper papiret.
  • Læg alle glasurstriberne i en pose, bind en knude på posen og knæk krymlen i passende længder.

Noter

Regnbuekrymmel bør opbevares i et tætsluttende glas, tørt og ikke for varmt. Krymmel kan i princippet holde sig i årevis.
Tags Glasur, Kagepynt, St. Patricks Day

Tags: Billig, Børnevenlig, Glasur, Kagepynt, Krymmel, Nem opskrift

Previous Post: « Banoffeepie med skumbananer og bananroser
Next Post: Kylling med mango, karry og kokosmælk – nem aftensmad »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej? Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej?
Svaret er: Dem begge! 🙌

Først samler jeg dejen - og ælter smørret i - med dejspaden.

Så tilsætter jeg resten af melet og skifter til dejkrogen.

Nu skal der æltes, til dejen er blank, slipper skålen og kan trækkes ud i et flot glutenvindue - det er dér, magien sker! ✨🥰

En lille ting, der gør en kæmpe forskel for din gærdej!

#bagvrk #allekanbage #bagetip #bageglæde #bagvrkssmåtipsstorforskel #bagvrksbageskole #bagvrkssmåtips #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #gærdej #gærbrød #røremaskine
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fibersnegle – Sunde boller og et smart trick
  • Store marengs med tyggegummi og chokoladestriber

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme