• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Regnbuekrymmel – nem og festlig, hjemmelavet krymmel

Regnbuekrymmel – nem og festlig, hjemmelavet krymmel

25. januar 2021 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Bliver du også glad, når du ser en regnbue på himlen? Når du ser, at solen skinner, selvom det regner? Når du ved, at #detblivergodtigen? Så vil du også blive glad af en portion regnbuekrymmel. En hjemmelavet krymmel i alle regnbuens farver.

Regnbuekrymmel i stænger Bagvrk.dk

Jeg ser en milliard (eller i hvert fald mange) billeder på internettet med inspiration til St. Patrick’s Day, den irske nationaldag, som fejres den 17. marts hvert år til minde om irernes nationalhelgen.

I irske folkeeventyr optræder en lille mand, en Leprechaun, som har en krukke med guld for enden af regnbuen.

Derfor oversvømmes nettet i det tidlige forår af regnbuer i alle afskygninger. Du kan fx bage mine regnbuemuffins med guldmønter.

Regnbuekrymmel

Jeg havde allerede forsøgt mig frem med hjemmelavet krymmel og overvejede, om man måske selv kunne lave regnbuekrymmel?

Udfordringen blev taget op, men jeg nøjedes selvfølgelig ikke med at lave tofarvet krymmel, vel? Næ, vi går direkte efter regnbuen (og krukken med guld).

Regnbuekrymmel færdig Bagvrk.dk

Det var ikke så besværligt endda. Jeg havde jo allerede fundet ud af teknikken med selve opskriften, og jeg var kommet forbi et billede af en flerfarvet smørcreme på et tidspunkt.

Glasur kontra smørcreme – der er ikke stor forskel, vel? OK, det er måske en lille smule kompliceret, men jeg tog billeder undervejs i processen, så jeg er sikker på, du kan følge med;-) Ellers er farverne på billederne så flotte, at jeg håber, du bliver lige så mild og glad som jeg.

Regnbuekrymmel i sprøjtepose Bagvrk.dk

Sådan gør du

Start med at røre en lidt stiv glasur af æggehvide og flormelis. Del den op i 6 lige store portioner og indfarv hver del med pastafarve i rød, orange, gul, grøn, blå og lilla.

Farvet glasur i skåle Bagvrk.dk

Fyld glasuren op i 6 små fryseposer, en til hver farve, og bind en knude i toppen. Klip et hjørne af posen, så du får et hul på godt en centimeters bredde.

Farvet glasur i fryseposer Bagvrk.dk

Bred et stort stykke husholdningsfilm ud på bordet og afsæt en stribe med hver farve, ca. 20 cm lang. Hvis du har mere tilbage i posen, når du er nået stribens ende, bruger du resten af farven til at tegne oven på den samme farve. Striberne skal ligge tæt sammen og i den rigtige rækkefølge: Rød, orange, gul, grøn, blå og lilla.

Farvet glasur som en regnbue Bagvrk.dk

Når du har lavet alle glasurstriberne, lægger du den dobbelt (på den lange led), pakker den godt ind som en rullepølse og snor enderne fast sammen. Bind en knude i den ende, der bliver toppen.

Klar til regnbuekrymmel Bagvrk.dk

Monter en sprøjtepose med en studs, klar til tylle. Læg din regnbueroulade ned i sprøjteposen og træk spidsen uden knude ud igennem studsen. (Som når du tråder en nål.) Klip det overskydende husholdningsfilm af spidsen, og monter din tylle. Dæk din bordplade med bagepapir. Du er nu klar til at lave krymmel.

Farvet glasur i sprøjtepose regnbuekrymmel Bagvrk.dk

Så let er det

Jeg brugte en rund tylle med et hul på 2 mm i diameter. Det er vigtigt at trykke fra toppen af posen og nedad, så glasurfarverne ikke blandes sammen i posen. Du kan dreje sprøjteposen en gang imellem, så det er forskellige farver fra regnbuen, der kommer øverst på stregerne. Samtidig med at du drejer, vrider du toppen af sprøjteposen lidt, så indholdet presses langsomt nedad.

Tryk glasuren jævnt ud af posen i tynde streger. Hold sprøjteposen et par centimeter over bordpladen. Dermed undgår du at lavede rystede streger og store klatter. Glasuren når at rette op på det i luften, så du får lange, lige streger. Flyt hånden fra den ene ende af papiret til den anden, ikke frem og tilbage. Du vil kun have lige stykker regnbuekrymmel, ikke buede;-)

Regnbuekrymmel færdig Bagvrk.dk

Glasurstriberne kan ligge ret tæt på papiret, de må bare ikke røre ved hinanden. Sæt krymlen i ovnen ved 80° varmluft i en halv times tid. Det er jo en form for tynd marengs, så den tørrer hurtigt. Alternativt kan du lade krymlen tørre ved stuetemperatur i ca. 12 timer.

Færdig regnbuekrymmel Bagvrk.dk

Når glasuren er helt tør, slipper den let papiret. Løsn alle striberne og put dem i en frysepose og luk den til. Pyt med, om de knækker – det skal de alligevel. Gnid fryseposen mellem hænderne, indtil din regnbuekrymmel har den rigtige størrelse. Opbevar din krymmel tørt og ikke for varmt.

Regnbuekrymmel i stænger Bagvrk.dk

Regnbuekrymmel

Hjemmelavet krymmel i alle regnbuens farver.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Ret Pynt
Køkken Bagværk
Antal 1 portion

Ingredienser
  

  • 1 æggehvide
  • Flormelis
  • Pastafarve i lilla, rød, orange, gul, grøn og blå

Sådan gør du
 

  • Rør en tyk glasur af æggehvide og flormelis. Del glasuren op i 6 lige store dele og indfarv dem i de seks regnbuefarver. Fyld hver portion i en frysepose og klip et hul i det ene hjørne.
  • Læg et stort stykke husholdningsfilm på bordet og læg de seks farver glasur side om side i ca. 20 cm lange striber. Læg resten af hver farve ovenpå den første.
  • Læg husholdningsfilmen dobbelt ved at folde de tre farver ind over de andre tre. Drej enderne på husholdningsfilmen, så det bliver til en stram pølse. Bind en knude i den ene ende.
  • Læg glasurpølsen ind i en engangssprøjtepose, træk enden uden knude igennem tyl-adapteren, klip spidsen af og monter en rund 2 mm tyl.
  • På bagepapir laver du lange, lige streger med glasuren. De må gerne ligge tæt, men ikke røre hinanden. Når du har brugt al glasuren, tørrer du striberne i en 80° varm ovn i ca. 30 minutter, til glasuren er helt fast og slipper papiret.
  • Læg alle glasurstriberne i en pose, bind en knude på posen og knæk krymlen i passende længder.

Noter

Regnbuekrymmel bør opbevares i et tætsluttende glas, tørt og ikke for varmt. Krymmel kan i princippet holde sig i årevis.
Tags Glasur, Kagepynt, St. Patricks Day

Tags: Billig, Børnevenlig, Glasur, Kagepynt, Krymmel, Nem opskrift

Previous Post: « Banoffeepie med skumbananer og bananroser
Next Post: Kylling med mango, karry og kokosmælk – nem aftensmad »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Gulerodsboller med kærnemælk og chia – verdens…
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme