Pølsehorn og pizzahorn – og taknemmelighed

Det er en glad og taknemmelig, lille bager, der sidder ved computeren i dag. I nat rundede Bagvrk.dk 500 synes-godt-om på Facebook. Derudover er der en del, som følger, men som ikke synes godt om, åbenbart;-) Jeg tager ydmygt imod alle de søde kommentarer og ros, jeg får rundt omkring på de sociale medier. Jeg bager jo kun, fordi jeg ikke kan lade være. Tusind tak, allesammen:-)

Pizzahorn

Jeg har bagt meget andet end pølsehorn på det sidste. Men når jeg har skullet bruge nogle til madpakker, har jeg brugt denne opskrift. Derfor linkede jeg også til den i fredags, da én spurgte efter den bedste opskrift på pølsehorn. Lige under mit svar dukkede et link op til min kæmpekanelsnegl. Den havde jeg ikke lige set komme, og jeg havde aldrig overvejet at bruge den opskrift, for nu brugte jeg jo den anden? Jeg har derfor afprøvet en af mine egne opskrifter til et andet formål, end den var tænkt. Og ved I hvad? Hvis man lige fjerner alt det søde og tilsætter lidt mere mælk, fungerer den rigtig godt:-)

Derfor er dagens dobbeltopskrift på pølsehorn og pizzahorn ikke et planlagt ét. Det er et ekstra og uden for nummer, bare fordi…

Pølsehorn og pizzahorn

Jeg har været lidt skeptisk overfor at putte sesamfrø på pølsehorn, for hører de ikke kun til på burgerboller? Du bør prøve det, selvom du også er skeptisk, for det smager knippelgodt.

Der var 10 kyllingepølser i pakken. Det ville efterlade 6 dejtrekanter uden smag – indtil jeg besluttede mig for at lave pizzahorn af dem. Hvorfor skal pizzasnegle altid være snegle? Det skal de heller ikke, kan jeg fortælle jer, for et horn holder faktisk bedre på fyldet end en snegl, hvor fyldet risikerer at poppe op og ligge ovenpå. Jeg holdt pizzahornene lidt plain med tomatpuré, parmesanost, oregano og lidt chili, men de vil helt klart forbedres, hvis der kommer lidt skinke eller pepperoni i. Der bliver som sagt 16 horn af opskriften.

Pizzahorn

Pølsehorn elller pizzahorn

 • 1¼ dl. mælk
 • 25 g gær
 • 1 æg
 • 1 tsk. sukker
 • ½ tsk. salt
 • 50 g blødt smør
 • ca. 325 g mel

Til pensling: 1 æg, 1 spsk. mælk, sesamfrø.

Til pølsehorn: 16 små pølser.

Til pizzahorn: 1 stor dåse koncentreret tomatpuré, revet ost, oregano, skinke eller pepperoni, lidt chili.

Varm mælken, indtil den er håndvarm og opløs gæren heri. Tilsæt æg, sukker, salt og smør og bland godt. Ælt melet i ad et par omgange. Ælt dejen, til den er smidig og slipper skålens sider, gerne 10 minutter. Dæk skålen til med en opklippet frysepose og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 minutter.

Pølsehorn og pizzahorn. En klassisk opskrift fra Bagvrk.dk.

Ælt dejen igennem og del den i to. Rul hver del ud til en cirkel på et par milimeters tykkelse, som du inddeler i 16 stykker med et pizzahjul eller en skarp kniv.

Hvis du bager pølsehorn, rulles pølsen ind i dejen fra den brede ende og sættes på en bageplade med bagepapir.

Pizzahorn

Hvis du bager pizzahorn, fordeler du tomatpuréen og resten af fyldet på de to dejcirkler og ruller dem til horn fra den brede ende. Sæt hornene med lidt afstand på en bageplade med bagepapir.

Husk at sætte hornene, så de står ovenpå spidsen af trekanten, da de ellers gerne vil rulle sig ud. Dæk hornene til med et viskestykke og sæt dem til hævning et lunt sted i 30 minutter. Imens varmer du ovnen op til 220°. (Almindelig ovn, ikke varmluft.)

Pizzahorn

Pisk æg og mælk godt og pensl hornene med blandingen. Hvis du pensler to gange med lidt tørretid imellem, bliver de ekstra blanke. Drys pølsehornene med sesamfrø og pizzahornene med lidt ekstra oregano. Bag hornene i ca. 12 minutter i nederste tredjedel af ovnen.

Pølsehorn

Lad pizza- og pølsehorn køle af under et viskestykke, så du bevarer fugtigheden i dejen. Hornene er naturligvis fryseegnede og skal ellers opbevares i køleskabet.

4 Replies to “Pølsehorn og pizzahorn – og taknemmelighed”

  1. Hej Alice:-)
   Jeg kan godt lide hvid hvede og fuldkornsspelt, når jeg bager med grovere mel. Hvid hvede er jo ikke grovere i strukturen end alm hvedemel, men meget sundere, fordi det er 100% fuldkorn. Du kan sagtens erstatte alt hvedemelet med hvid hvede og dermed få meget sundere pølsehorn.
   Ha’ en dejlig dag:-)
   Kh Lene

  1. Hej Trine
   Jeg ville tø dem op, varme ovnen op til 200 grader alm ovn. Så kører du hornene hurtigt ind under vandstrålen på vandhanen, ryster vandet af og sætter dem i ovnen. Efter 5-6 minutter er de som nybagte:-)
   Kh Lene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *