Påskeæg – en ny småkage

Jeg har gået og puslet med påske i et stykke tid nu. I hvert fald på kagefronten. Jeg var færdig med fastelavn længe før, vi nåede til det i kalenderen. Jeg har ikke nogen kagetraditioner til påske. Men det har jeg efter i dag. Jeg har nemlig bagt Påskeæg.

Nu hvor det er blevet forår, har jeg trængt til en smag af forår i min mund. Noget med citrus, lime og jordbær. Jeg ville gerne finde på en ny småkage, hvor der skulle være limeskal i. Men hvordan skulle den se ud?

Jeg kom forbi en af de lokale isenkræmmere i dag, og skulle liiiige se, om jeg kunne få et behov – og nogle ønsker til min fødselsdagsønskeseddel. (Som ganske vist først er i september, men det er vigtigt at være i god tid?!) De havde et tilbudsbord, hvor der lå en lille æske med tre æggeformede udstiksforme fra Wilton. Sat ned fra 50,- til 10,-. Der stod godt nok, at det var fondantudstiksforme, men jeg tænker, at en udstiksform ikke kan se forskel på, om det er fondant eller småkagedej, den skal stikke ud, så jeg købte dem alligevel. Påske+udstiksform+småkage+lime = PÅSKEÆG!

Påskeæg

Denne opskrift på småkager er helt simpel. Det er egentlig en engelsk shortbread-dej, bestående af smør, mel og flormelis. Hvis jeg tilføjede gul pastafarve og noget limeskal, fik jeg både den smag, jeg ville have, og det pust af forår, jeg sukkede efter. Dejen har samme konsistens som modellérvoks, fordi der er flormelis i. Til gengæld slipper man for sukkerprikkerne i de færdige småkager. De bliver helt glatte og fine.

Der bliver 36 små påskeæg af portionen. Min udstiksform måler ca. 4×6 cm.

Påskeæg

  • 100 g blødt smør
  • 60 g flormelis
  • 145 g mel
  • 1½ tsk fintrevet skal af en usprøjtet lime
  • Gul pastafarve

Glasur: En æggehvide, flormelis, limesaft og pastafarver.

Pisk smørret sammen med flormelis, til det er lyst og luftigt. Sigt melet ned i og rør det i sammen med limeskal og gul pastafarve. Måske skal der en lille dråbe vand eller to i, for at du kan samle dejen.

Påskeæg

Rul dejen ud på et let meldrysset bord til en tykkelse på 4 mm. Stik kagerne ud og læg dem på en bageplade med bagepapir. Sæt kagerne i køleskabet i 30 minutter, mens du varmer ovnen op til 175° (alm. ovn, ikke varmluft). Bag småkagerne i 8-10 minutter. De må ikke tage for meget farve, kun lige blive gyldne i kanten.

Lad påskeæggene køle helt af på en bagerist.

Rør glasuren af æggehvide, flormelis og et par dråber limesaft, til det har en passende konsistens. Del glasuren op i mindre portioner og indfarv glasuren i de ønskede farver. Fordel glasurerne i fryse- eller sprøjteposer, klip spidsen af poserne og dekorer de kolde småkager med prikker eller striber, som du ønsker.

Påskeæg

Påskeæg behøver ikke kun være en påskesmåkage. De kan pyntes eller indfarves til en hvilken som helst anledning eller årstid:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *