Muskatkværn – myte eller musthave?

Jeg har haft min muskatkværn i mange år, næsten 20, tror jeg. Jeg fik den som gave, hvor jeg ikke tænkte, den var helt så uundværlig, som den har vist sig at være. Jeg slipper for at stå med et lillebitte rivejern – og jeg slipper for at spise stødt muskatnød. Den friske smager meget bedre.

Muskatkværn

Kværnen er gennemført, amerikansk kvalitet, og kan desværre ikke fås længere. Under bunden ses firmaets humoristiske tilgang til inskriptioner: “Produceret på den tredje planet fra solen…” (Hvilket må siges at være beroligende?)

Muskatkværn

Sådan fungerer den

Man lægger en muskatnød ned i kværnen, presser låget på, skruer det fast og drejer på håndtaget, indtil man har den rette mængde muskat. En fjedermekanisme inde i kværnen presser nødden ned mod et blad, hvor nødden så bliver høvlet af, når man drejer rundt. Der er plads til ekstra muskatnødder under låget, naturligvis på en krans af skumgummi, så de ikke larmer unødigt.

Vi bruger en del muskat i køkkenet. Det er selvfølgelig en vigtig ingrediens i bechamelsaucen til Mortens superlasagne, men også i min tandoori masala, som jeg især bruger til saltbagt kylling, gør den sig godt.

Det lille rivejern til højre er kun med på billedet for et syns skyld. Det lå i glasset med muskatnødder, som er indkøbt i Berlin. Det er ikke meget bevendt, og jeg ville være skrækslagen for at file neglene på det, så det får bare lov at blive i glasset, gør det.

En muskatkværn er et musthave, hvis du spørger mig:-) Fordi den er en gave, ved jeg ikke, hvor den er købt, eller om den kan fås i Danmark, overhovedet. Men Peugeot har lavet en med samme funktion, som i hvert fald er tilgængelig på danske webshops. – Og jeg kan garantere, at Peugeots også er produceret på den tredje planet fra solen:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *