Mmoks – madbloggere, mod og madfotos – personligt

(Reklame) Jeg var inviteret til dette arrangement hos Restaurant Mmoks som en del af Fynske Influencers, men jeg er ikke betalt for at skrive indlægget – og alle meninger er som altid mine egne.

Mmoks

Mmoks

Mmoks er en restaurant i centrum af Odense. De går op i, at gastronomi på højt plan ikke behøver være snobbet. Køkkenet anvender sæsonens råvarer og bruger, så vidt det er muligt, et fynsk islæt i hver eneste ret. Det er ikke et fransk køkken – eller et nyt nordisk køkken – Mmoks skaber en ny oplevelse og udfordrer dig på det, du tror, du ved om gastronomi – med ingredienser fra hele verden.

Mmoks

Selve restauranten er hyggelig og velindrettet. Udefra ser den ikke ud af så meget, men indenfor åbner der sig en helt anden stemning.

Mmoks
Helleflynder.

Bloggere

Nogle gange har jeg svært ved at svare på spørgsmålet: “Nå, hvad laver du så?” Skal jeg svare “Jeg er sygemeldt med svær stress” eller skal jeg svare “Jeg er blogger”? Begge dele kan have en negativ klang over sig… Stress er stadig en smule tabubelagt, selvom en stor del af befolkningen er ramt af den, enten direkte eller indirekte. Hvis man ikke selv har haft stress, er det en sygdom, der rammer pivfise, der ikke kan tåle mosten. (Jo, der er nogle, der stadig har den opfattelse.)

Mmoks
Glaskål med ørredrogn.

Bloggere kan også være en svær størrelse. Mange skærer dem (os) over én kam og tænker: Bloggere, det er sådan nogle selvfede nogle, der render til premierer, skriver om sit glamourøse liv og er uudholdeligt selvoptagne. Det kan da godt være, der er nogle bloggere, der er sådan. Men ikke nogen af dem, jeg kender i virkeligheden.

Måske er det bare mig, der har svært ved at tage ordet blogger i min mund. Ligesom da jeg blev 40 og skulle til at svare “Jeg er FYRRE”, når nogen spurgte om min alder. I starten blev det ikke til mere end en hvisken. “Jeg er 40”. Min mand høster masser af street credit, når han fortæller (især den yngre generation), at jeg er blogger, så det er nok bare mig…

Mmoks
Glaskål med ørredrogn.

Fynske influencers

På Fyn har vi et forum, Fynske Influencers, som er startet af to knivskarpe og dygtige kvinder, Jeanette Hardis og Rebecca Brincker. Forummet tæller 72 medlemmer, som alle har det til fælles, at de bor på Fyn og at de er aktive bloggere eller Instagram-influenter.

Mmoks
Glaskål med ørredrogn.

Jeg er absolut den ældste, tror jeg, men alle er nysgerrige, åbne, søde, dygtige – og hverken snobbede eller selvoptagne overhovedet. Jeg føler mig velkommen og taget godt imod.

Der er tale om et fagligt fællesskab, hvor vi kan sparre med hinanden, afholde arrangementer med et lærerigt indhold, som nu fx dette event på Restaurant Mmoks sidste lørdag.

Mmoks
Kalvebrisler med rosenkål.

Temaet var Foodstyling. Mmoks stillede nogle smukke retter og lokaler til rådighed for os, og to dygtige influenter fra fællesskabet delte ud af deres tips og tricks til foodstyling og madfotos. Anna Nordenlund skriver på bloggen Grødgrisen og tager nogle smukke billeder til sine opskrifter. Malene Nelting Jepsen er Junior Photographer hos Skovdal Nordic og skriver på Instagram under brugernavnet Det’ fordi jeg er tyk. Anna og Malene havde lavet et fælles oplæg, og derefter var der fri leg i fire grupper, så vi kom igennem flere metoder og placeringer rundt om i restauranten.

Mmoks
To slags is med crumblebund.

Mod

Men hvad har det med mod at gøre, spørger du? Jo, ser du. For mig kræver det mod og mobilisering af alt det overskud, jeg kan mønstre, at komme afsted til en dag som denne. Der var tale om tre timer – det var et emne, som interesserer mig, og som jeg glædede mig til at lære mere om. Efterfølgende gik der flere dage med udmattelse, uro i kroppen og uendelig træthed. Men jeg gjorde det! Og jeg fik de smukkeste billeder med hjem derfra.

Kunne du holde ud at være i det? Ja, det kunne jeg. For lige så snart jeg får mit kamera for øjet, går jeg ind i min egen verden og kan lukke af for uroen omkring mig. Når jeg får kameraet i hånden eller står med en dej mellem hænderne, er jeg til stedet i nuet og kan koncentrere mig om at se det helt perfekte lys, den rigtige vinkel, de smukkeste farver.

Mmoks

Madfotos

Jeg ønsker mig en lav, dyb vindueskarm som den, de havde i restauranten. Den mørkegrå farve var taknemmelig at tage billeder imod. Jeg må se, om jeg kan finde et tilsvarende sted herhjemme, selvom vores vinduer med almindelig brystningshøjde kræver, at jeg skal op at stå på en stol engang imellem.

Alle billederne i dette indlæg er mine egne og er taget ved foodstyling eventen på Restaurant Mmoks. Ikke al maden blev præsenteret, derfor ved jeg heller ikke, hvad de små snacks bestod af.

Mmoks

4 Replies to “Mmoks – madbloggere, mod og madfotos – personligt”

 1. Jeg følger dig med glæde på facebook og kan kun sige jeg elsker dine opskrifter. De bliver afprøvet, igen igen lige fra Gulerodsboller til lækre kager, nu glæder jeg mig til at prøve dine tun rose tærter. Men skal nok have investeret i 10 cm tærteforme, har kun stor. Stor fan af dig.

  1. Hej Annette:-)
   Tak for din søde besked. Det glæder mig, du har lyst til at følge med.
   Du kan godt lave tun roserne i en stor tærteform, men det er selvfølgelig nemmere at servere det rigtig pænt, når det er små portionsstørrelser:-)
   Ha’ en dejlig dag!
   Kh Lene

 2. Kære Lene!
  Jeg følger dig så at sige hver dag. Du er så dygtig, giver os megen inspiration og tager altid de flotteste billeder.
  Kh Tina

  1. Kære Tina:-)
   Tusind tak for din søde besked:-) Hvor er det taknemmeligt at være mig, når mine læsere er så søde<3
   Ha’ den dejligste dag:-)
   Kh Lene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *