• Gå direkte til primær navigation
  • Gå direkte til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Bagvrk.dk

Bagværk bagt med nærvær

  • Forside
  • Opskrifter
  • Boganmeldelser
  • Om mig
  • Guides, tips og tricks
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
Du er her: Forside / Kager / Jordbærkage – som Morten vil have den

Jordbærkage – som Morten vil have den<3

19. juni 2018 af Lene 14 kommentarer

Jeg kunne også have kaldt dette indlæg Mortens jordbærkage, for den er bagt til ham. Jeg kan li’ ALLE slags jordbærkager! Det er vist allerede gået op for jer. (Jeg har både bagt en jordbærlagkage og nogle små tærter med marinerede jordbær.) Men min mand, Morten, kan allerbedst li’ Lagkagehusets jordbærkage. De får den af og til på hans arbejdsplads, men jeg havde kun smagt den en enkelt gang, og min hukommelse var ikke til at kunne huske forskellen på lige netop den og alle andre jordbærkager. Jeg har derfor måttet spørge mange gange, hvordan den er.

Til sidst købte han en jordbærkage fra Lagkagehuset med hjem, så jeg kunne analysere den. Det er en dejlig sidegevinst ved at bage: At kalde kagespisning for research:-)

Jordbærkage

Bunden i min jordbærkage er en mørdej med et lag mazarin. Der er rigeligt med vanillecreme – og masser af jordbær stablet op på midten. Vanillecremen er hjemmelavet, uden pulver. Det tager kun et øjeblik at lave en god vanillecreme, så jeg er helt holdt op med at købe pulvercreme.

Jeg brugte minimælk i stedet for sødmælk til cremen, fordi vi havde det i huset i forvejen, og cremen smager dejligt alligevel. Kombineret med al den piskefløde, der er i, tror jeg ikke, den mangler noget hverken i smag eller fedtindhold.

Jordbærkage

Nå, men tilbage til sammensætningen af jordbærkagen: Nederst en mørdej, mazarin ovenpå, smeltet mørk chokolade, vanillecreme med flødeskum lagt op som et bjerg og dækket med jordbær. Den kage tror jeg godt, jeg kan li’:-) Men når det så er sagt, så hader jeg slap creme! Den slags, som ikke helt kan blive indenfor stregerne, men som gerne vil flyde lidt ned ad siderne? Den går ikke hos mig! Derfor har jeg puttet Sahnesteif fra Dr. Oetker i flødeskummet i cremen, så den er til at skære i;-)

Jeg har købt mit Sahnesteif i Tyskland og er superglad for det. Jeg havde læst, at man kan lave en tilsvarende blanding ved at blande flormelis og maizena eller kartoffelmel. Det har jeg afprøvet, og det virker slet ikke så godt som Dr. Oetkers Sahnesteif. Hvis du ikke har mulighed for at skaffe den ægte vare fra Tyskland, må du afstive flødeskummet med husblas. Ellers er cremen så blød, at den flyder ud over kanten.

Jordbærkage

Jeg bagte kagen i en 30 cm tærteform, fordi Morten faktisk havde den med på arbejde den sidste dag før sommerferien. Der bliver vel 12-14 stykker ud af sådan en kage, hvis man er god til at dele:-) Og eftersom opskriften kommer på bloggen, er den blevet godkendt af både mand og kolleger…

Mortens jordbærkage

Vanillecreme

  • 2½ dl. mælk
  • 3 æggeblommer
  • 2 tsk. vanillesukker
  • 75 g sukker
  • 2 spsk. Maizena majsstivelse

Mørdejsbund

  • 250 g mel
  • 75 g flormelis
  • 100 g koldt smør
  • 1 æg

Mazarinbund

  • 75 g blødt smør
  • 75 g sukker
  • 100 g marcipan, groftrevet
  • 1 æg
  • 1 spsk. mel

Derudover

  • 100 g mørk chokolade, 60% kakaoindhold, hakket
  • 5 dl. piskefløde
  • 3 spsk. Dr. Oetker Sahnesteif eller 4 blade husblas
  • 1 spsk. sukker
  • Al vanillecremen
  • 500-600 g jordbær

Start med at lave vanillecremen. Varm mælken op til kogepunktet i en lille gryde. Pisk æggeblommerne lyse med en elpisker sammen med vanillesukker, sukker og Maizena. Hæld den varme mælk i æggeblandingen i en tynd stråle, mens du pisker.

Hæld cremen tilbage i gryden og sæt den over medium varme, mens du pisker i cremen, indtil den er tyknet. Cremen må ikke bulderkoge, og du skal passe på, den ikke brænder på. Hæld cremen over i en lille skål og dæk den til med husholdningsfilm, helt ned på cremen, før du sætter den til afkøling i køleskabet. Du behøver ikke si cremen, hvis du har været omhyggelig med at røre maizenaen ud og piske undervejs.

Lav en mørdej ved at blande mel og flormelis i en skål, skære smørret i mindre stykker og smuldre det mellem fingrene, indtil det har konsistens som groft sand. Saml dejen med ægget og form en kugle, som du lægger i en frysepose og i køleskabet i minimum 30 minutter.

Skyl og rengør jordbærrene. Læg dem på dobbelt køkkenrulle, så al vand bliver suget op. Halver bærrene, hvis de er store. Ellers er det ret besværligt at skære kagen ud.

Til mazarinen rører du smør og sukker godt sammen, før du tilsætter marcipan, mel og æg og rører, til du har en ensartet masse.

Bagning

Varm ovnen op til 175°. (Alm. ovn, ikke varmluft.) Smør en tærteform med en diameter på 30 cm godt med smør.

Rul mørdejen tyndt ud på et meldrysset bord og beklæd tærteformen. Fordel mazarinen ovenpå og bag bunden i 25-30 minutter.

Drys chokoladen ovenpå mazarinen og lad den smelte, før du fordeler den i et jævnt lag. Afkøl bunden helt.

Jordbærkage

Pyntning

Når bunden er helt kold, kan du færdiggøre cremen. Pisk først vanillecremen igennem, så den bliver blød og lækker igen. Bland Dr. Oetker Sahnesteif godt med sukker. Pisk fløden i ca. et minut, før du drysser Sahnesteifblandingen i og pisker til ønsket konsistens.

(Hvis du bruger husblas i stedet for Sahnesteif, skal du sætte husblassen i blød i rigeligt, koldt vand i 20 minutter. Smelt husblassen i ½ dl. af fløden. Den skal ikke koge, det skal bare varmes op, indtil husblassen er smeltet.

Lad husblassen køle ned til stuetemperatur, før du rører vanillecremen i husblassen lidt ad gangen til at starte med, indtil det har samme temperatur, og så rører du godt i cremen, indtil husblassen er godt fordelt. – Og så fortsætter du herunder…)

Vend forsigtigt en fjerdedel af fløden i vanillecremen med lange tag med en dejskraber – og vend derefter resten af fløden i ad to omgange, så du ikke slår luften ud af fløden. Fordel cremen på chokoladen, så den danner en lidt højere top på midten af kagen.

Sæt jordbærrene i et sirligt mønster ovenpå cremen og lad den gerne trække en times tid før servering. Hvis du laver din jordbærkage i god tid og stiller den koldt, så husk at tage den ud af køleskabet minimum en halv time før servering, så jordbærrene kan nå at få smag igen.

Jordbærkage

Del dette:

  • E-mail
  • Facebook
  • Pinterest

Skrevet i: Kager Tags: Creme, Jordbær, Marcipan, Sommer, Vanille

Previous Post: « Spejderblå cupcakes – eller flere babycupcakes
Next Post: Krydrede kiks med surdej – sådan bruger du resterne »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Vivian

    4. april 2018 ved 8:38

    Hej Lene
    På lørdag skal denne jordbærtærte serveres. Kan jeg bage den i dag og så smide den i fryseren? Eller går det ud over sprødheden?
    Hilsen Vivian

    Svar
    • LT

      4. april 2018 ved 8:52

      Hej Vivian:-)
      Hvis du bare lader tærtebunden med mazarin og chokolade køle godt af, før du fryser den ned, kan du sagtens. (Så der ikke er nogen kondens, der bliver fanget i indpakningen.)
      Creme og jordbær skal selvfølgelig først på på dagen.
      God fornøjelse med den:-)
      Kh Lene

      Svar
      • Vivian

        4. april 2018 ved 8:54

        Klasse! Tak for hurtigt svar. Jeg har ikke mere sahnesteif – kan jeg lave din konditorcreme i stedet og måske liiiidt mere flødeskum i?

        Svar
        • LT

          4. april 2018 ved 8:55

          Ja, det kan du i hvert fald:-) Jeg har planer om at opdatere indlægget, så der også er en version med husblas, hvis man ikke er i besiddelse af Sahnesteif, jeg har bare ikke fået bagt tærten endnu;-)
          Kh Lene

          Svar
  2. Vibeke

    24. juni 2018 ved 7:01

    Hej – hvis man bruger sahnesteif, kan den så tåle at køre i bil ??

    Svar
    • Lene

      24. juni 2018 ved 7:05

      Hej Vibeke:-)
      Den kan i princippet tåle at køre i bil, uanset om det er med husblas eller sahnesteif.
      Men det er jo stadig en flødekage, så du skal ikke køre med den i lang tid, uden at den er på køl på en eller anden måde:-)
      Behandl den, som du ville behandle en flødekage købt hos bageren.
      Ha’ en dejlig søndag!
      Kh Lene

      Svar
      • vibeke

        25. juni 2018 ved 7:29

        Hej,
        Ved godt den skal på køl – har bare prøvet at cremen ligesom “skiller ad” ved bilkørsel – tror det er rystelserne der gør det og forestillede mig at det blev lidt mere “holdbart” med Sahnesteif…

        Svar
        • Lene

          25. juni 2018 ved 7:42

          Hej Vibeke:-)
          Jeg synes ikke, det gør nogen forskel, om det er husblas eller Sahnesteif, men i forhold til en creme uden afstivning, ville jeg heller ikke påtage mig at køre med den uden.
          Jeg tror, det er både rystelserne og varmen i bilen…
          Hvis du kan skaffe Sahnesteif er det nemmere at bruge, fordi du kan tilsætte mere, hvis du synes, cremen er for blød.
          Ha’ en dejlig dag:-)
          Kh. Lene

          Svar
          • vibeke

            26. juni 2018 ved 6:45

            Tak for dine hurtige svar…
            Jeg tror jeg prøver med husblas – bor lidt langt fra Tyskland og der kan ikke skaffes Sahnesteif i DK – Tørsleff siger at der ikke er efterspørgsel…

          • Lene

            26. juni 2018 ved 6:47

            Det var kun så lidt:-) God fornøjelse med den;-)

  3. Christina Carstensen

    28. juni 2018 ved 9:30

    Hej Lene.

    Skal jeg ændre på opskriften hvis jeg bager den i en 25 cm form?

    Mvh Christina

    Svar
    • Lene

      28. juni 2018 ved 9:34

      Hej Christina:-)
      Ja, du skal gange alle ingredienserne med 0,7. Så passer det med en 25 cm tærteform.
      God fornøjelse med den.
      Kh Lene

      Svar
      • Christina Carstensen

        28. juni 2018 ved 10:40

        Tusind tak.
        Hvis jeg beregner ca 10 personer pr tærte, mon så ikke at det passer meget godt?

        Svar
        • Lene

          28. juni 2018 ved 10:47

          Jo, en 8-10 personer:-)

          Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til min blog!

Bagvrk er bagværk bagt med nærvær.

Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er let, enkelt og fyldt med nydelse i hver eneste mundfuld. Kig med for opskrifter, tips og tricks fra mit køkken.

Bagning er min form for mindfulness og meditation, og jeg ønsker at vise dig, at alle kan bage, bare de øver sig og ikke giver op.

Vil du vide mere?

Hvad får du?

Jeg lærer dig at bage en sprød marengs, at håndtere en surdej eller at bage vandbakkelser, som ikke falder sammen.

Alle opskrifter er afprøvet i mit eget køkken med en almindelig ovn, så jeg ved, at det også kan lade sig gøre hos dig!

Udover lækkert bagværk, deler jeg opskrifter på aftensmad, frokostretter og desserter.

Kontakt

Jeg kan kontaktes via Bagvrk på Facebook eller på mail kontakt@bagvrk.dk.

Følg Bagvrk på Instagram

Følg på Instagram

Søg

Mest populære indlæg lige nu

  • Pitabrød så englene synger - så kan Jacob godt holde fri
  • Fastelavnsboller - dyk ned i dine barndomsminder
  • Fastelavnsboller med fløde - wienerboller, syltetøj og creme!
  • Karamelmuffins med ægte karamel
  • En bogstavkage er bare en anden form for talkage!?

Følg Bagvrk på app’en Bloglovin’ og læs de nye blogindlæg

Follow

Min anden blog, Boblevrk

En del af Bloggers By Heart

Copyright © 2019 · Foodie Pro & The Genesis Framework

loading Annuller
Indlæg blev ikke sendt - kontroller din e-mail adresse.
E-mail tjek mislykkedes, prøv igen
Beklager, din blog kan ikke dele indlæg via e-mail.