Inspiration til mit eget køkken – Valdemarsro

 


For nogle måneder siden sad vi i mødregruppen og diskuterede mad, opskrifter og madplaner. Vi har alle de bedste intentioner om at spise sundt, varieret, billigt. Og at få lagt en madplan hver søndag, så vi ikke skal tænke på det hele ugen.

Men virkeligheden rammer os alle. Derfor står vi som Moses ved Det Røde Hav – enten foran fryseren om morgenen eller ved køledisken i supermarkedet om eftermiddagen – og venter på, der kommer en åbenbaring ovenfra, hvad vi skal have til aften.

Vi talte om inspiration til madplaner, om apps, om nyhedsbreve. Jeg kastede min hemmelige bold ind i spillet: Jeg får et ugentligt nyhedsbrev fra Valdemarsro.dk! ”Næææh, kan man det?”

Inspiration - Valdemarsro

Det viste sig, at vi alle kender Ann-Christines hyggelige univers, Valdemarsro. Ann-Christine blogger om madopskrifter, livsstil og ”Små glimt af hverdagslykke”. Det sidste kan man faktisk slet ikke få for meget af, og vi burde alle sætte os og lave en lille liste engang imellem, over alle de (små) ting, der er at glædes over i hverdagen.

Inspiration - Valdemarsro.dk

Men der, hvor Valdemarsro for alvor viser sit værd for mig, er på opskriftssiden. Hvis jeg tænker, hvordan mon man laver ratatouille, hjemmelavet bearnaisesovs, gåsesteg eller noget helt andet, søger jeg altid først på Valdemarsro.dk. Ann-Christine har altid selv afprøvet sine opskrifter og har taget nogle lækre billeder, som appellerer til farvenørden i mig. Hvis hun har lagt det op, ved jeg, det virker. Også for mig. Hvis hun ikke har opskrift på det, jeg efterspørger, kan jeg altid spørge ham der Google;-)

Nyhedsbrevet med inspiration

Nogle gange trænger man til fornyelse på madrepertoiret. Hånden på hjertet ender vi tit i de samme 20-30 opskrifter på aftensmad. Når Ann-Christine sender sit ugentlige nyhedsbrev med forslag til næste uges madplan, er der – ud over en ret til hver dag, forslag til øvrigt tilbehør, lidt lækkerier – også en opfordring til at besøge hjemmesiden, hvis man har spørgsmål til retterne eller kommentarer i øvrigt.

Jeg går med en stor lyst til at afprøve hendes lækre Lasagnesuppe, men er bange for, at lige netop lasagne er en af de hellige kameler, jeg ikke skal pille ved her i huset;-)

Inspiration - Valdemarsro.dk

Ann-Christine formår i den grad at gøre hjemmeside, nyhedsbrev og øvrige sociale medier levende og personligt, så hele Valdemarsro’s univers hænger sammen og inspirerer mig til at gå i køkkenet – og til at forsøge at lave en lige så inspirerende og vedkommende blog, som hun har gjort.

…..

Efterskrift – jeg slugte kamelen!

Efter jeg havde skrevet indlægget, vovede jeg alligevel at ofre en hellig kamel og lave lasagnesuppen. Både mand og barn smagte på det og udbrød næsten i kor: “Nøj, hvor det smager godt!” Men det sjoveste var den efterfølgende dialog:

Barn: Nå, det var derfor, der duftede af lasagne. Har du lavet det, mor?

Mand: Hvem er det, der laver mad, når det er så lækkert?

Barn: Det er far?

Mig: Hrmpf! 🙂

– “Barnet” er skam 12 år og ved godt, at vi begge laver god mad:-) Men al æren for denne lækre suppe tilfalder altså Ann-Christine og hendes opskrift.

One Reply to “Inspiration til mit eget køkken – Valdemarsro”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *