Glæden ved at dele:-) Helt personligt…

Jeg havde ikke en større forkromet plan, da jeg startede min bagvrk.dk-blog. Jeg er langtidssygemeldt med stress og havde brug for en metode til at genoptræne mange kognitive funktioner som sprog, formuleringer, hukommelse og koncentration. Jeg har mistet meget af det, men håber, det kommer igen, efterhånden som jeg bruger det.

En af de måder, jeg bekæmper stress, er ved at bage. Jeg elsker at stå med fingrene i dejen og kun fokusere på øjeblikket nu og her. At fodre en surdej er for mig en sanselig oplevelse, et ritual. Jeg kan li’ at træne kompositioner, når jeg fotograferer, og jeg trængte som sagt til at træne mit sprog. Hmmm, bagvrk.dk var født.

Ingen kan se, at det tager mig flere dage at finde de rette formuleringer. Eller at jeg grubler over en ny opskrift i en lille uges tid, før jeg tester, om den er værd at spise. Når først jeg har gjort mig umage og lagt den ud, står det enhver frit for at blive lækkersulten og gå i køkkenet. Jeg er glad for hvert eneste besøg på bloggen, for alle likes og kommentarer på Facebook eller Instagram, for hvert opslag fra mig betyder en gradvis forbedring i min tilstand.

Men den allerstørste gevinst ved at skrive om de opskrifter, jeg udvikler i køkkenet, er, at nogen synes, de er interessante nok til selv at afprøve dem. Og som deler resultaterne med mig, enten med et billede, en sms eller på Facebook. Det bærer hele lønnen i sig selv.

De søde småkagemænd

Det er især Småkagemændene med hjerte, som har vakt begejstring. Og de ér vildt søde:-) Jeg har to nye versioner i støbeskeen, som jeg nok skal vise frem, når tid er, men lige nu glædes jeg over alle dem, som har taget min idé til sig og bagt småkagemænd og -koner.

Tusind tak til jer alle! Jeg håber, I kan mærke min taknemmelighed gennem skærmen! – Billederne i dette indlæg er alle nogle, jeg har set derude på det store internet:-) (Og jeg har selvfølgelig fået lov til at bruge alle billederne, tak for det.)

2 Replies to “Glæden ved at dele:-) Helt personligt…”

 1. Hei Lene, det var interessant å lese det du skriver. Jeg har jo fulgt deg en stund på Instagram (som 50kilomel), og synes at du er så aktiv og behersker så mye forskjellig når det gjelder baking. Jeg er enig i at det er god terapi i å bake: baking er så konkret og krever at man bruker andre evner og tilnærmingsmåter enn det man gjør i teoretisk bakverk. Spesielt synes jeg at gjærbakst er tilfredsstillende. Jeg ser fram til å følge deg videre. Jeg har også planer om en blogg, men klarer ikke å ta det første skrittet. Kanskje nå i julen?

  Jeg ønsker deg en god jul.

  1. Hej Hanne:-) Tak og i lige måde❤
   Jeg elsker også at stå med fingrene i en gærdej, men får de største kreative udfordringer ved at udtænke nye opskrifter og dokumentere dem til bloggen. Jeg bager helst ikke den samme kage to gange, medmindre noget skal forbedres.
   Da jeg startede min blog fandt jeg god inspiration på hjemmesiden http://www.lavenblog.dk. Siden er på dansk, men der er nemme vejledninger til at komme i gang:-)
   Du har masser på hjerte, du skal “bare” beslutte, hvordan bloggen skal se ud. Glæder mig til at høre mere om den
   Ha’ en dejlig jul❤

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *