Varm kakao til fødselsdage eller efterårsdage

Når man har været i skoven en råkold efterårsdag, er det skønt at komme ind i varmen med lommerne fyldt med kastanjer og få stukket et krus varm kakao med flødeskum i hånden.

Det samme gælder, når der er fødselsdag i familien. Der skal varm kakao til, uanset om fødselsdagen er i juli eller oktober. Sådan er reglen!

Det er mig, som ligger inde med familieopskriften med det helt rigtige blandningsforhold mellem kakao og sukker. Derfor kan der næsten ikke blive rørt kakao, før jeg er ankommet. Det er også mig, som har de fintfølende smagsløg, der afgør, om der skal mere mælk eller vanille i…

Enkelte formaster sig dog til at servere varm Mathilde kakao-mælk til fødselsdage. Men det er ikke det rigtige… Den rigtige opskrift kommer her:

Varm kakao med flødeskum

  • 2 spsk. hollandsk kakao
  • 4 spsk. sukker
  • 1/2 dl vand
  • Ca. 1 l. mælk
  • Vanillesukker
  • 1 dl. piskefløde
  • 1 tsk. sukker
  • Evt. revet chokolade

Ingredienser - Varm kakao

Kakao, sukker og vand varmes i en gryde under stadig omrøring, til det er jævnt og næsten koger. Mælken hældes i, og der røres igen. Lad ikke mælken koge, da der så vil dannes skind.

Kakaoen smages til med vanillesukker og evt. mere mælk.

Fløden piskes til skum med sukker og en smule vanille. Lidt mørk chokolade rives fint henover ved servering. Fløden kan erstattes af skumfiduser, som får lov at smelte.

Varm kakao

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *