Syrensukker til pynt eller smag

Måske læste du mit blogindlæg forleden om syrensirup? Syrenen blomstrer på livet løs, og der er masser, du kan bruge blomsterne til. I dag er det en helt simpel syrensukker, du får opskriften på.

Syrensukker

Da jeg var barn, havde min Bedste og Bedstefar (dem, som andre ville kalde farmor og farfar) en billedbog, som nærmest må have haft tyndslidte sider af alle de børnebørn, der læste i den. Den handlede om en hund, der løb væk, men det helt specielle ved denne bog var, at der var to duftbilleder i, så når man gned på billedet, duftede det af det, billedet forestillede. Det ene var et hundehalsbånd (og ja, det lugtede lige så grimt, som det lyder, så det er tilladt at rynke på næsen, mens du læser), det andet var en syrenbusk. Denne syrenbusk duftede ikke helt som rigtige syrener, men bare det, at en bog kunne dufte, tilførte en fjerde dimension til historien.

Syrensukker kan bruges til flere ting. Du kan bruge det som pynt på en kage eller cupcakes. Du kan bruge det til at søde te. Du kan bruge det til at drysse over jordbær. – Find selv på mere og skriv endelig i kommentarfeltet, hvis du har en god idé.

Syrensukker

Syrener skal ikke plukkes langs befærdede veje eller op ad marker, der kan være sprøjtede. Jeg har brugt en mørklilla sort, men du kan bruge alle typer. Mit sukker var lyselilla, da det blev lagt til tørre, men efter tørring var det mere en grålilla farve, så forvent, at farven ændrer sig, når det tørrer. Du skal kun bruge kronbladene, der skal ingen stilke med. Man kan sagtens sidde med en lille skål i skødet i solen på terrassen og plukke kronblade af;-)

Syrensukker

  • 1 dl. syrenblomster
  • 1 dl. sukker

Skyl syrenerne og lad dem tørre godt på et viskestykke. Pluk de små blomsterhoveder af syrenerne. Mål blomsterne i et decilitermål og put samme mængde sukker i en foodprocessor sammen med blomsterne. Kør til blomsterne er hakket helt fint sammen med sukkeret.

Bred dit syrensukker ud på et stykke bagepapir og lad det tørre ved stuetemperatur. Jeg lod mit stå i to dage. Alternativt kan du tørre sukkeret i ovnen ved 40° i et par timer, til det er helt tørt.

Syrensukker

Knus sukkeret mellem hænderne eller i en frysepose, til det har en passende krystalstørrelse. Opbevar dit syrensukker i et lufttæt glas og smag på forsommeren en gang imellem;-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *