Syrensirup – sødt og alsidigt

Her har I mig tilbage! Jeg har været fraværende fra bloggen i et par dage. Det fine solskinsvejr trak lidt mere i mig end computeren. Jeg har tanket D-vitaminer, har leget lidt i køkkenet og også taget billeder, så hvis gråvejret holder, får jeg også sat ord på det;-) Syrenen blomstrer langt om længe, så det kommer I til at se mere til. Hermed først en opskrift på syrensirup.

Syrensirup

Jeg er vild med syrener. Vi har en enkelt syrenbusk i haven med hvide blomster, som passer så smukt til en hvid porcelænskande, vi fik i bryllupsgave. Til gengæld er der ikke så meget sjov ved den, når man skal bruge den i sirup eller som anden pynt, fordi den ikke afgiver farve. Syrener dufter fantastisk. Af hengivne løfter om en snarlig sommer. Jeg krydser fingre i år. For en lang, solrig og varm sommer. Kan I tåle et par linier af en af min barndoms fædrelandssange, skrevet at Christian Richardt? I får dem alligevel:

Når frøen fortæller,
mens guldregnen hælder
sig over syrenen i hviskende leg,
da dages, da kommer
den danske skærsommer,
farvel og på gensyn, du liflige maj!

Syrensirup

Syrensirup kan bruges til mange ting. Bland den op med iskoldt vand eller danskvand og drik den som saft. Hæld den i asti eller champagne som velkomstdrink til en grillaften. Bland den op med vodka eller gin til en after-dinner-drink. Hæld siruppen over pandekager, på din morgenskyr eller på en lagkagebund til at bløde den op. Brug den til at søde teen. Nyd den blide smag af sol og sommer:-)

Syrensirup er nem at lave. Brug helst en mørk syren af hensyn til farven, men i princippet kan alle syrener bruges. Pluk dem ikke i nærheden af befærdede veje eller marker, som kan være sprøjtet. Du skal kun bruge blomsterne, ikke stilkene, men der må godt komme helt små stilke med. – Og helst kun udsprungne blomster, der er mest aroma i dem.

Syrensirup

  • 2½ dl. syrenblomster
  • 2½ dl. vand
  • 2 spsk. citronsaft
  • 225 g sukker
  • ½ tsk. Atamon

 

Syrensirup

Bland blomster, citronsaft og vand i en lille gryde og bring det i kog. Tilsæt sukkeret og rør rundt, indtil sukkeret er smeltet. Lad blomsterne koge for god varme i 5 minutter, sluk under gryden og lad det trække i 5 minutter, før du sier syrenen fra.

Hæld siruppen tilbage i gryden og kog den yderligere ind for god varme, ca. 5-10 minutter. Lad siruppen afkøle lidt, før du rører Atamonen i og hælder din syrensirup over i en Atamonskyllet flaske.

Syrensirup

Opbevar siruppen i køleskabet og nyd den på en af alle de måder, jeg har nævnt ovenfor. God weekend!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *