Kager

Du kan aflure mine vigtigste smutveje og tips om kager, så du kan springe over, hvor gærdet er lavest uden at sænke niveau’et.

Lige lagkagebunde

Har du prøvet at bage lagkagebunde, hvor de hæver op på midten, så de er buede, når de kommer ud af ovnen? Der er ikke meget, som er mere irriterende, når man skal lægge lagkager sammen, for man er nødt til at skære toppen af, så de bliver lige. Det sker, fordi dejen bliver bagt hurtigere i kanten af formen end på midten, så dejen fortsætter med at hæve op i en bue på midten.

Det kan afhjælpes med en ret simpel metode. Gør to viskestykker våde (ikke bare fugtige, du skal ikke vride dem hårdt op!), og vikl dem rundt om formen, før du sætter den i ovnen. Dermed holdes temperaturen på formen nede i den første del af bagetiden, så dejen bliver mere jævnt bagt – og dermed bliver din lagkage fint lige i toppen:-)

Derudover skal du modstå fristelsen for at åbne ovnlågen og kigge til kagen. Du har lys i din ovn af samme årsag! Hvis du åbner lågen, før kagen er bagt, får den et kuldechock og vil oftest falde sammen og blive kompakt. Giv den nu den tid, som opskriften anbefaler, og mærk så, om den skal have lidt længere ved at stikke et trægrillspyd ned i den og se, om der følger våd dej med op.

Lagkagebund, tips om kager