Saft – en opskrift, tre varianter

Alle kender hyldeblomstsaft. De fleste ved, at det er supernemt at lave. Det tager bare et par dage, hvor det skal stå og trække smag og kraft. Men vidste du også, at du kan lave rosensaft og syrensaft på samme måde? Nej? Nå, men så bliv hængende, så får du opskrifterne på en nem saft.

Saft

Når du sammenligner opskrifterne i dette indlæg, er det kun små ændringer, der gør, om det er den ene eller anden slags saft, der kommer ud af det. Derfor laver jeg kun en beskrivelse, men tre ingredienslister. Jeg vil eksperimentere med lavendelsaft på samme måde, når de blomstrer senere på måneden. Selvom jeg brugte mørklilla syrener, blev saften mere rød end lilla.

Saft

Hyldeblomst

Hyldeblomstsaft

  • 50 udsprungne hyldeblomstklaser uden stilk
  • 2 usprøjtede citroner
  • 1 kg sukker
  • 1 kg brun farin
  • 50 g citronsyre
  • 2 liter kogende vand
  • 2 tsk. flydende Atamon

Saft

Syrensaft

  • 50 udsprungne syrenblomsterklaser uden stilk
  • 2 usprøjtede citroner
  • 2 kg sukker
  • 50 g citronsyre
  • 2 liter kogende vand
  • 2 tsk. flydende Atamon

Rosensaft

Rosensaft

  • 3 liter rosenblade fra duftende roser (mængden er ikke sammenpresset)
  • 2 usprøjtede citroner
  • 2 kg sukker
  • 50 g citronsyre
  • 2 liter kogende vand
  • 2 tsk. flydende Atamon

 

Vask citronerne og skær dem i tynde skiver. Bland blomster, sukker, citronskiver og citronsyre i en stor skål eller gryde (ikke aluminium) og hæld det kogende vand over. Tilsæt Atamon. Skålen dækkes godt til med husholdningsfilm og trækker i køleskabet i 3-4 dage.

Si blandingen og hæld den på Atamon-skyllede flasker. Opbevar flaskerne på køl.

Fortynd din saft med isvand efter behov eller gå all-in på sommerdrinks og fortynd med Asti eller andet med bobler i – eller brug saften som base for en longdrink med saft, vodka og danskvand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *