Rabarbersuppe – iskold og med marcipancroutoner

Jeg havde egentlig ikke forestillet mig at skulle tilføje flere kategorier for indlæg. Jeg syntes, jeg var godt dækket ind, med kager, småkager, brød osv., men denne opskrift på en iskold rabarbersuppe er simpelthen for god til, at jeg kan lade den gå forbi.

Rabarbersuppe

Vi holdt kobberbryllup sidste sommer. Temaet var løb, så alle skulle være “klædt ud” i løbetøj. Der var startnumre til alle, men det eneste, gæsterne skulle løbe, var frem og tilbage til buffet’en. Desserten var (naturligvis) medaljer, altså kagen, men også en iskold rabarbersuppe med marcipancroutoner.

Det geniale ved denne dessert er, at den kan laves i god tid i forvejen og fryses ned. Du kan også lave den af frosne rabarber, hvis det er udenfor sæsonen. Vores desserter var portionsanrettede, så serveringspigerne havde gjort de små vandglas til suppen klar, og da den havde konsistens som slush ice, skulle den bare øses op. Så var den stadig iskold ved servering.

Jeg fandt opskriften på Odense Marcipans hjemmeside. Der ligger den ikke længere. Men det viste sig, at jeg allerede havde den, for da jeg kiggede i min mors håndskrevne kogebøger, var der en opskrift på rabarbersuppe, som jeg havde serveret til min ældste søns fødselsdag for mange år siden. Jeg havde bare glemt alt om den.

Rabarbersuppe

Du skal holde et vågent øje med croutonerne i ovnen, for de bliver lynhurtigt sorte. Jeg brændte den første portion på og lærte det på den hårde måde. Men derudover er de nemme at lave. Marcipancroutonerne kan sagtens laves dagen før, hvis du opbevarer dem i en kagedåse.

Du behøver ikke lade dig begrænse af, at det hedder en suppe. Du kan sagtens bruge den som slush ice, som saft fortyndet med vand eller danskvand – eller som en drink. Forestil dig en varm sommerdag, en iskold rabarberdrink med asti, rom, vodka eller tequila i og gode venner på terrassen til grillmad.

Som dessert er der til 6 personer.

Rabarbersuppe med marcipancroutoner

Rabarbersuppe

  • 500 g rensede rabarber
  • 500 g sukker
  • 1 liter vand
  • 6 hele nelliker
  • Saft af en citron

Marcipancrutoner

  • 200 g marcipan
  • Rørsukker

Skær rabarberne i mindre stykker. Bland alle ingredienserne til suppen og bring det i kog i en gryde. Lad det koge for svag varme i 15-20 minutter. Si suppen og lad den afkøle helt. Pres al væden ud af rabarberne. Tilsæt evt. en smule rød frugt- eller pastafarve, hvis farven skal hjælpes lidt på vej. Sæt suppen i fryseren, så den fryser til slush ice.

Rabarbersuppe

Du kan sætte suppen direkte i fryseren, når den er afkølet, hvis du laver den i god tid. Så skal du bare tage den ud 10-15 minutter før servering. Alternativt kan du sætte suppen i fryseren ca. 1½ time før servering, så den fryser ind.

Marcipancroutoner

Varm ovnen op til 225°. (Alm ovn, ikke varmluft.) Skær marcipanen i tern på 1×1 cm. Vend dem i rørsukker, så de er dækkede på alle sider. Fordel marcipanen på bagepapir på en bageplade og bag midt i ovnen, til de er gyldne. Det tager 6-8 minutter, men hold øje, for det går lynhurtigt, før sukkeret karamelliserer og croutonerne er sorte.

Ved servering hældes din rabarbersuppe i små glas eller skåle og croutonerne fordeles ovenpå. Pynt gerne med citronmelisse- eller mynteblade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *