Rabarber upside-down kage

Hold kæft, where is it da ugly:-) (Jeg håber ikke, at jeg er den eneste, der har set ‘The Julekalender’, for så falder starten af dette indlæg lidt til jorden…) Dette er ubestridt den grimmeste kage, jeg har bagt. Jeg overvejede at drysse lidt dekorativt krymmel på, men lod være. For når man smager på den, er udseendet fuldstændig lige meget. Det er det indre, der tæller. Og det indre i denne kage er supersaftigt, lækkert og også lidt tungt. Lad mig præsentere dig for Rabarber upside-down kagen.

Rabarber upside-down kage

Måske har du lagt mærke til de ændringer, der er sket på listen over opskrifter på hjemmesiden? Måske har du ikke… Lad mig slå et slag for mere brugervenlighed og for at gøre det nemmere at finde en opskrift, man ikke nødvendigvis ved, hvad hedder. Jeg har ryddet op i listen over opskrifter. Der er tilføjet billeder ved alle opskrifter på listen. Opskrifterne er stadig inddelt efter kategori, og nogle enkelte går igen flere steder. På computeren får du listen frem ved at klikke på Opskrifter på bjælken i toppen. På mobilen trykker du på de tre små streger øverst til højre, og så folder listen sig ud. Du har naturligvis stadig mulighed for at søge ved at klikke på luppen;-)
– Eller klikke på dette link: http://bagvrk.dk/opskrifter/ Og nu hedder en kæmpekanelsnegl det, den ligner…

Er dette mon sæsonens sidste rabarberopskrift? Måske… Men jeg tror liiiige, der er en tærte, som også vil bages, før det er slut.

Det kan ikke betale sig at lægge rabarberne dekorativt i denne kage, for man ikke se det for karamel og rabarbersaft, når den er vendt om. Til gengæld løber både karamel og rabarbersaft ned i kagen og gør den saftig.

Rabarber upside-down kage

Hav alting klar, før du laver karamellen. Ellers når den nemlig at stivne, og det er ikke nogen fordel. Jeg bagte kagen i en 23 cm springform.

Rabarber upside-down kage

Fyld

  • 450 g rabarber
  • 125 g rørsukker
  • 2 tsk. Maizena

Dej

  • 175 g smør
  • 225 g rørsukker
  • Fintrevet skal af en lille, økologisk citron
  • 4 æg
  • 300 g mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • ¾ dl. skyr eller creme fraiche

Karamel

  • 125 g rørsukker
  • 50 g smør

Varm ovnen op til 165°. (Alm. ovn, ikke varmluft.)

Rengør rabarberne og snit dem i stykker på 2 cm længde. Bland rabarberne med sukker og Maizena i en skål og lad det trække i en halv times tid. Rør i det en gang i mellem.

Imens rører du smørret lyst og luftigt med rørsukkeret og den fintrevne citronskal. Tilsæt de fire æg ét ad gangen og rør godt mellem hvert æg.

Sigt mel, bagepulver og natron sammen og tilsæt det ad et par gange, skiftevis med creme fraichen. Rør ikke for meget, det skal kun lige blandes godt.

Rabarber upside-down kage

Gør springformen klar ved at beklæde bunden med bagepapir, som klemmes fast mellem bund og side, og smøre siderne godt. Læg to lag staniol udenom formen, så den slutter helt tæt i bunden og sæt formen på en bageplade.

Bland smør og rørsukker til karamellen i en lille gryde. Pisk, mens du lader det smelte og koge op, så det bruser i et par minutter.

Hæld karamellen i bunden af springformen og fordel herefter rabarberne med saft og sukker. Hæld dejen henover og glat den med en dejskraber.

Bag din rabarber upside-down kage i 1 time og 15 minutter. Det øverste af dejen kan synes færdig allerede efter 45 minutter, men der, hvor dejen møder rabarberne, vil dejen være ubagt i længere tid.

Rabarber upside-down kage

Når du har taget kagen ud, skal du lade den køle af i 5-10 minutter i formen, før du med en kniv skærer hele vejen rundt langs kanten af springformen. Læg et fad omvendt henover kagen og vend den om, før du fjerner springformen og papiret.

Lad kagen køle af på fadet, mens rabarbersaft og karamel synker ned i din rabarber upside-down kage og gør den blød og lækker. Server den gerne med creme fraiche eller vanilleis.

Rabarber upside-down kage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *