Popcakes – af rester, og så alligevel ikke

Jeg bagte et mesterværk af en halloweenkage i weekenden! (Se den her.) Kagen havde fire lag, som skulle fremstå fyldige og knivskarpe. Derfor kunne det ikke nytte noget, at der var en buet top på alle bundene. De måtte simpelthen saves af! Vanillekagebund smager vældig godt, men hvordan skulle jeg bruge toppene til noget, udover at stå og spise dem ved køkkenbordet? Jo: Halloween-popcakes.

Popcakes - Halloween

En popcake er en kage på en slikkepindspind. (Lollipop=slikkepind.) De kan laves i alle afskygninger. Mine blev halloween-agtigt “klamme” (på den gode måde), og August fik dem med i skole. Eftersom bundene var i grå nuancer, blev popcakes’ene det også indeni. De lignede noget, der smagte af lakrids, men øjet blev snydt. De smagte af den blødeste, sødeste vanille.

Konceptet er egentlig ret enkelt. Man smuldrer noget kagedej og blander krummerne med flormelis og smør, før det trilles til kugler og overtrækkes. Her kan alle være med. Alle slags kager kan bruges, chokolade, marmorkage, krydderkage. De skal bare have en konsistens, der kan blive til krummer.

Halloween popcakes

  • 100 g kagebund
  • 60 g flormelis
  • 40 g blødt smør
  • Overtræk – jeg brugte hvid chokolade, men du kan også bruge candymelts, som fås i rigtig hvid.
  • Smarties
  • Spiselig tusch eller mørk chokolade til pupillen
  • Plasticgafler

(Der bliver 6-7 stk. af denne portion alt efter, hvor store du vil have dem.)

Kagebunden smuldres fint i foodprocessoren. Flormelis og smør røres godt sammen til en smørcreme og tilsættes kagekrummerne. (Måske skal du ikke bruge al smørcremen, alt efter hvordan konsistensen bliver.) Tilsæt evt. lidt frugtfarve, hvis du vil farve dejen rød eller grøn.) Tril dejen til kugler.

Smelt den hvide chokolade over vandbad. Dyp gaflens tænder i chokoladen og stik dem i dejkuglerne (så dejen bliver siddende) og sæt dem i køleskabet i 10-15 minutter.

Popcakes - Halloween

Dyp kagerne én for én i den hvide chokolade og lad dem dryppe af over skålen. Du kan forsigtigt banke gaflens side mod skålens kant. Stil gaflerne med kuglen opad (jeg brugte glas med sukker i bunden, så kagerne ikke væltede) til chokoladen er næsten størknet.

Tegn en lille prik med en spiselig tusch eller en klat mørk chokolade på dine Smarties. Jeg brugte kun de blå og grønne, så jeg kunne frit spise de andre farver:-) Sæt iris og pupil fast i den endnu lidt bløde overtrækschokolade og lad øjnene køle helt af. (15 minutter i køleskab, hvis det skal gå lidt stærkt.)

Kagerne kan selvfølgelig pyntes i alle mulige andre temaer: Jul, påske og prinsesser. Kun din fantasi sætter grænser!

Popcakes - Halloween

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *