Oksemørbrad – sådan steger du den perfekt

Oksemørbrad

Ved du, hvor let det er at stege en hel oksemørbrad eller roastbeef helt perfekt? Du skal kun bruge ovnen eller grillen i sammenlagt 28 minutter, resten er hviletid! Det bliver ikke nemmere! Du får en gæstemiddag uden stress. Kødet venter på, at gæsterne bliver færdige med forretten eller hænger fast i trafikken, uden at værtinden går i panik.

Rosastegt steg eller oksemørbrad

  • Oksemørbrad eller roastbeef
  • Salt
  • Peber
  • Timian

Start med at pudse kødet af for hinder, hvis det er nødvendigt. Varm ovnen op til 250 grader. Krydr kødet godt med salt, peber og timian. Læg kødet i et ovnfast fad af passende størrelse og sæt det midt i ovnen i 20 minutter.

Tag kødet ud, pak det godt ind i sølvpapir, læg det i en frysepose (for at holde styr på kødsaften) og pak det hele godt ind i et stort håndklæde. Lad kødet hvile ved stuetemperatur i 2 timer (og går der 2,5 timer går det også).

Du kan bruge tiden, mens kødet hviler, til at klargøre resten af middagen, dække bord, klæde om – og alt det andet du lige skal have styr på. Mens kødet hviler, bevæger varmen sig fra ydersiden af stegen ind mod kernen, men kernen forbliver rød.

Når de to timer er gået, varmes ovnen igen op til 250 grader. Hvis du har en gasgrill, giver det en lækker smag til kødet, at stege den sidste gang i grillen i stedet for ovnen. (Det må du selvfølgelig også, hvis du har en kulgrill. Det er bare så længe siden, vi har brugt kulgrillen, at jeg ikke synes, det er ventetiden værd at skulle starte kul op for 8 minutter…)

Kødet pakkes ud (pas på kødsaften, den kan du bruge i din sauce), lægges tilbage i det ildfaste fad og steges yderligere 8 minutter. Kødet skal nu hvile igen i ti minutter, før du skærer det ud. Og voilá: Du har et helt perfekt stegt stykke kød, helt uden sved på panden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *