Mudcake med mousse – Black Magic, move over;-)

Må jeg allerførst have lov at sige tusind tak? Jeg er så taknemmelig for alle, der læser med her på bloggen. For dem, der synes-godt-om på Facebook. For alle dem, der stiller spørgsmål eller kommenterer. Og for dem, der følger mig på Instagram:-) I går aftes rundede jeg 900 synes-godt-om på Facebook. Det er altså et helt vildt højt tal for mig. Tusind tak:-) Bliv endelig ved med at være de sødeste læsere, man kan ønske sig.

Der findes et hav af chokoladekager på nettet. Rigtig mange er begejstret for Black Magic kagen, og det skal de have lov at være. Jeg synes, den smager for lidt af chokolade. Måske fordi der ikke er rigtig chokolade i, men “kun” kakao? Men hvis man nu er til den dybe chokoladesmag og samtidig gerne vil have en lækker, saftig bund, hvilken kage vælger man så? Min Guinnesskage har en intens, mørk smag, men der er også kun kakao i. Næ, må jeg præsentere denne mudcake?

Mudcake med mousse

Min steddatter er lige blevet 17 og skulle holde en lille havefest for at fejre det. Hendes far grillede burgere i gulerodsboller, og jeg “snittede” en lille kage. Hun fik lov at vælge, om det skulle være lyse bunde eller chokolade – og om det skulle være jordbær- eller hindbærmousse. Chokolade med hindbær? Tjek, så havde jeg nemlig en anledning til at afprøve denne chokoladekageopskrift.

Mudcake med mousse

“Jeg kan ikke li’ kaffe, kan jeg udskifte den med noget?” – Et af de mest stillede spørgsmål i forbindelse med chokoladekager. Ja, du kan fx udskifte den med Guinness eller hvidtøl, for den mørke, brændte smag fra kaffe eller sort øl er med til at understrege chokoladesmagen. – Og hvis du insisterer på heller ikke at ville have øl i din kage, så put bare vand i, men den smager altså ikke lige så godt, som den kunne have gjort, så er du advaret. Det svarer lidt til ikke at ville putte peber i frikadeller, fordi man ikke kan li’ peber rent. Det er det samlede billede, som giver den rigtige smag:-)

Mudcake med mousse

Du kan sagtens bruge en mudcake til alt muligt andet end som bund med mousse ovenpå. Den kan deles og bruges som bund i lagkager, som en klassens-time-kage med glasur og krymmel eller som en lækker svampet kage under en hvilken som helst frosting.

Opskriften er beregnet til en springform på 25 cm. Jeg bagte en større portion for at have nok til alle gæsterne, men det er ikke tit, det er nødvendigt. Derfor er denne størrelse mere anvendelig.

Mudcake med hindbærmousse

Kage

  • 1 dl. smagsneutral olie, fx rapsolie
  • 200 g chokolade (lys eller mørk, du bestemmer)
  • 1½ dl. kaffe
  • 225 g mel
  • 2 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • 150 g sukker
  • 45 g mørk kakao
  • 2 æg, stuetemperatur
  • 2½ dl. kærnemælk

Hindbærmousse

  • 400 g frosne hindbær
  • 1 vanillestang
  • 100 g sukker
  • 6 blade husblas
  • 5 dl. piskefløde
  • 150 g hvid chokolade, finthakket

Til pynt: Røde sukkerhjerter og frysetørrede hindbær.

Moussen

Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. De frosne hindbær bringes i kog sammen med vanillekorn, den tomme vanillestang og sukkeret i en lille gryde. Lad simre for svag varme i 10 minutter. Hindbærrene passeres gennem en sigte, så der kun er saft i skålen, og alle kerner er sorteret fra.

Mudcake med mousse

Husblas udblødes i koldt vand i minimum 20 minutter. Fløden varmes op til kogepunktet, og halvdelen hældes over den finthakkede, hvide chokolade. Lad det stå et øjeblik og rør så, til al chokoladen er smeltet, og massen er jævn. Tilsæt resten af fløden og rør igen.

Husblassen trykkes fri for vand og smeltes i den varme flødeblanding. Hindbærsaften tilsættes, og alt blandes godt.

Læg et stykke husholdningsfilm ned på overfladen og sæt skålen på køl til massen er helt fast, gerne natten over.

Mudcake med mousse

Kagen

Tænd ovnen på 180°. (Alm. ovn, ikke varmluft.) Beklæd en springform med bagepapir i bunden og smør siderne godt. Dejen er ret tynd, så sæt formen på en bageplade for en sikkerheds skyld, hvis den skulle lække lidt.

Bland olie, chokolade og kaffe i en gryde. Varm blandingen op, indtil chokoladen er smeltet, og rør blandingen godt sammen. Lad det køle lidt.

I en skål blandes alle de tørre ingredienser. Sigt kakaoen i, så der ikke er nogen klumper. I en anden skål blandes kærnemælk og æg. Lav en fordybning i de tørre ingredienser og tilsæt chokolade/olie/kaffe-blandingen, mens du rører. Rør derefter æg/kærnemælk-blandingen i, indtil alt er blandet godt. Du behøver ikke piske.

Hæld dejen i springformen, og pak gerne våde viskestykker rundt om formen, så den hæver lige op. (Se mere her.) Bag din mudcake i ca. 50-55 minutter. Lad kagen afkøle helt på en bagerist.

Mudcake med mousse

Pyntning af kagen

Hindbærmoussen piskes igennem i en stor skål, til den bliver lysere og mere luftig. Pisk ikke for længe, for så bliver den grynet. Hellere for lidt end for meget. Fyld moussen i en sprøjtepose med rund tylle og sprøjt den i toppe på din mudcake. Drys sukkerhjerter og frysetørret hindbær henover og sæt kagen i køleskabet indtil en halv times tid før servering.

Mudcake med mousse

Du kan sagtens fryse en mudcake ned, men det skal være uden moussen.

3 Replies to “Mudcake med mousse – Black Magic, move over;-)”

    1. Hej Cecilie:-)
      Jeg bagte dobbelt portion, men jeg husker ikke lige målet på min form.
      Jeg tjekker det lige, når jeg kommer hjem:-)
      Kh Lene

      1. Hej Cecilie:-)
        Min firkantede form var 25×38 cm.
        Jeg har lavet et blogindlæg om, hvordan man beregner, hvor meget dej man skal bruge, når man går fra en størrelse form til en anden. Måske kan det hjælpe dig. http://bagvrk.dk/stoerrelsesforhold/
        God fornøjelse med den, og god dag:-)
        Kh. Lene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *