Mazarin med brændenælder

Jeg har indledt en mission dette forår. Vi skal ikke sprøjte med gift i haven, men vi har mulighed for at spise os ud af problemerne med ukrudtet. Jeg begyndte med brydebrød med skvalderkål og skvalderkålpesto. Jeg fortsætter i dag med en mazarin med brændenælder. If you can’t beat them, eat them!

Jeg var faldet over en profil på Instagram, som hedder @kateveggiedesserts. Kate bruger grønsager til alt, også desserter og kager. Hun havde delt et billede af en smuk kage, som var helt grøn indeni. Med brændenælder i! Kan man det? Ja, det kan man godt. Så inspireret af Kates brændenælder og en hel pakke marcipan, som jeg har gået og gemt på siden jul, følte jeg mig inspireret til at lave denne kage med brændenælder.

Mazarin med brændenælder

Jeg har altid hadet brændenælder. Når jeg gik i køkkenhaven som barn og fik øje på et stort, solmodent jordbær før fuglene, rakte ned for at plukke det – og så kom til at røre ved den brændenælde, der stod og prøvede på at ligne et jordbærblad?! AV!

Denne kage er supernem. Det sværeste er faktisk at plukke brændenælderne uden at brænde sig. Kagen skulle selvfølgelig smage af marcipan, men den skulle have lidt wow-faktor på udseendet og være lysende grøn.

Mazarin med brændenælder

Når du plukker brændenælder, så husk at tage handsker og en langærmet trøje på. Pluk kun de nye, øverste skud på planten, og pluk dem helst i skoven eller et andet sted, som ikke lige ligger op ad en trafikeret vej. Måske er denne kage en smule sund? Brændenælder indeholder i hvert fald en masse gode vitaminer og mineraler… Du skal kun bruge bladene, ingen stængler eller stilke.

Mazarin med brændenælder

I dag fik jeg for alvor brug for den De Buyer pincet, jeg har fået foræret af Hjemmekonditor.dk. Tit nøjes jeg med at bruge fingrene, når jeg skal pynte en kage. Men i dag havde jeg stor glæde af pincetten, både da jeg skulle lægge bladene ned i kogevandet, men især da jeg skulle pynte kagen med et par brændenældeblade. Pincetten er stabil og ligger godt i hånden. Den kan klart anbefales:-)

Mazarin med brændenælder

Jeg bagte kagen i en springform med en diameter på 18 cm. Dvs. der bliver ca. 8-10 stykker kage ud af den.

Mazarin med brændenælder

  • 50 g brændenældeblade
  • 2 spsk. fløde
  • 100 g blødt smør
  • 75 g sukker
  • 75 g groftrevet marcipan
  • 2 æg, stuetemperatur
  • 130 g mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • Flormelis til glasur

Tænd ovnen på 180°. (Almindelig ovn, ikke varmluft.)

Skyl brændenældebladene godt og lad dem dryppe af i en sigte. Husk, det skal kun være blade, ingen stilke eller stængler. Bring en gryde med usaltet vand i kog, læg bladene i vandet. Kog bladene i 3-4 minutter. Lad bladene dryppe af i en sigte, men gem noget af kogevandet til glasuren.

Purér brændenældebladene sammen med de to spsk. fløde og sæt det til side.

Rør smør lyst og skummende sammen med sukkeret. Riv marcipanen groft og bland den i sammen med brændenældepuréen. Rør æggene i ét ad gangen og rør godt imellem dem, så dejen bliver jævn. Bland mel og bagepulver og sigt det i dejen ad et par omgange. Rør kun, indtil melet er blandet i.

Beklæd bunden af en 18 cm springform med bagepapir og smør siderne godt. Hæld dejen i og sæt kagen i ovnen. Hvis du vil have en kage, som hæver helt lige op, kan du lægge et par meget våde viskestykker rundt om formen i ovnen, mens den bager. (Se her hvorfor.) Bag din mazarin med brændenælder i ca. 35 minutter, til den er gennembagt.

Mazarin med brændenælder

Lad mazarinkagen med brændenælder afkøle på en rist. Fjern springform og bagepapir og læg den på et kagefad. Rør en ret tyk glasur af flormelis og kogevandet fra brændenælderne, så det får en lys pistaciegrøn farve. Overtræk din mazarin med glasuren og lad det løbe lidt ned ad siderne. Pynt evt. med et par brændenældeblade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *