Marengskyllinger

Disse påskekyllinger af marengs overhalede del 2 af påskekagen. Ideen poppede op i mit hoved, og vi havde æggehvider til overs fra en pariserbøf, så der var ikke langt fra tanke til handling. Disse gule marengskyllinger voksede frem fra sprøjteposen, næsten af sig selv.

Marengskyllinger

Næb og øjne er lavet af rester af den æggehvideglasur, jeg brugte til påskekyllingerne forleden. De er sat på, før marengsen blev bagt. – Hvis det ikke kunne lade sig gøre at få det til at blive siddende, kunne jeg altid sætte nye øjne og næb på. Der skal kun ganske lidt glasur til. Jeg opbevarer glasurrester i sprøjteposer i køleskabet. Der kan de sagtens holde sig et par dage.

Udfordringen med påskekyllingerne var at få det til at se ud, som om der både var en krop og et hoved. Nogle af dem kom til at ligne (gule) juletræer, nærmest trekantede. Jeg lurede dog teknikken til sidst: Man trykker en passende mængde marengs ud, mens man langsom løfter sprøjteposen og trykker den lidt nedad til sidst for at få den runde krop. Derefter løfter man sprøjteposen ca. 5 mm over kroppen og trykker igen, hvorefter man sætter tyllen ned og gentager, bare i kortere tid, så man får et hoved.

Jeg har brugt en lidt stor, rund tylle. Jeg har ikke kunnet undgå, at der kom spor efter sprøjteposen, når jeg bare har klippet spidsen af den. Der er nærmest kommet to striber, hvor posen er svejset sammen. Det ville jeg ikke have på disse buttede kyllinger. Det kan bedre gå an på de lange marengsstave, jeg har brugt som kagepynt.

Marengskyllinger

Marengs er verdens nemmeste opskrift. Man skal bruge lige dele æggehvider, sukker og flormelis. Det nemmeste er altså at veje dine æggehvider. Så ved du præcis, hvor meget sukker og flormelis, du skal bruge. Der blev ca. 70 kyllinger af portionen.

Marengskyllinger

  • 100 g æggehvider
  • 100 g sukker
  • 100 g flormelis
  • Lidt citrongul og varmt gul pastafarve

Hæld et par dråber eddike i røremaskinens helt rene skål, og tør det rundt med et stykke køkkenrulle. Det fjerner den eventuelle sidste fedthinde, der måtte være i skålen. Det er umuligt at piske hviderne stive, hvis der er den mindste smule fedt på skål eller piskeris.

Hviderne piskes helt stive (vend skålen på hovedet, så du er sikker!) og tilsæt de 100 g sukker lidt efter lidt sammen med pastafarven. Farven bliver kun en smule lysere, når flormelisen kommes i, så vær forsigtig med farven. (Du vil ikke have Netto-gule kyllinger;-)) Pisk igen, til æggehviderne er helt glatte og blanke. Tjek, at alt sukkeret er opløst ved at gnide lidt af marengsmassen mellem fingrene. Hvis du kan mærke sukkerkorn, må du piske lidt længere. Flormelis sigtes i skålen og vendes forsigtigt i marengsen.

Tag en engangssprøjtepose med en stor, glat tylle i, og sæt den over et glas. Marengsen fyldes i sprøjteposen. Afsæt to kugler ovenpå hinanden som beskrevet ovenfor. Den ene som krop, den anden som hoved.

Lad marengsen hvile på køkkenbordet i 20 minutter, mens du tegner øjne og næb med en smule sort og orange æggehvideglasur (den samme, som jeg brugte til kyllingemakronerne). Hvis øjnene bliver lidt for udstående, kan du tage en lille pensel, fugte den med ganske lidt vand og lægge spidserne ned, så øjnene bliver runde i stedet.

Marengskyllinger

Bag dine marengskylliger i 1½ time ved 90° varmluft, begge plader på én gang. Når tiden er gået, sætter du en grydeske i klemme i ovnlågen, så den står på klem og lader marengsen stå i ovnen, til den er helt kold.

Marengskyllinger opbevares i en tætsluttende kagedåse efter bagning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *