F for får og forår – marengsfår

Du ved, jeg har et eller andet med marengs;-) Og temaer… I dag er det både påsketema og marengs på én gang. Disse buttede marengsfår stod i kø for at komme ud og blive virkelige. I princippet har får ikke noget imod at stå i kø. Der kan de stå meget længe og undres over, at de ikke kommer videre. Og se fårede ud. Disse marengsfår ser heller ikke for kvikke ud.

Marengsfår

Endnu engang marengs, denne gang med den opskrift jeg brugte til sukkerstok-lagkagen. Den slår aldrig fejl. Jeg puttede dog ikke pebermynteessens i, men det kunne jeg godt have gjort. Marengs behøver ikke kun smage af sukker.

Marengsfår

Som altid lavede jeg en skitse af min idé. Det gør det meget nemmere at få dem ens, når jeg har noget at tegne efter. Pas på med at lave benene for tynde, for så knækker de af ved kroppen, når du tager dem af papiret efterfølgende. Bare et lille, godt råd. Der bliver ca. 36 marengsfår af opskriften.

Marengsfår

  • 60 g æggehvider
  • 75 g sukker
  • 75 g flormelis
  • Lidt sort pastafarve

Hæld et par dråber eddike i røremaskinens helt rene skål og tør det rundt med et stykke køkkenrulle. Det fjerner den eventuelle sidste fedthinde, der måtte være i skålen. Det er umuligt at piske hviderne stive, hvis der er den mindste smule fedt på skål eller piskeris.

Hviderne piskes helt stive (vend skålen på hovedet, så du er sikker!) og tilsæt de 75 g sukker en teskefuld ad gangen. Pisk ca. 5 minutter efter du har hældt den sidste teskefuld i, til æggehviderne er helt glatte og blanke. Flormelis sigtes i skålen og vendes forsigtigt i marengsen.

Marengsfår

Tag lidt af marengsen fra og over i en skål, hvor du rører sort pastafarve i, til det har en fin, grå farve. Pas på med ikke at røre for meget, så marengsen bliver tynd.

Fyld de to farver marengs i hver sin engangssprøjtepose, begge med glatte tyller. Den hvide fyldes i én, hvor tyllen er Ø10 mm, den grå i én, hvor tyllen er 5 mm i diameter.

Læg din skabelon under bagepapiret og start med at sprøjte hoved og ben med den grå marengs. Pas på, de ikke bliver for tynde, der hvor de støder op til kroppen, for så knækker de, når de skal af papiret.

Tag den hvide marengs og start ved baghovedet på fåret. Tegn buler op langs ryggen, kør ned over det øverste af benene, så de kommer til at sidde fast, og fyld derefter kroppen ud. Flyt skabelonen og fortsæt, indtil du har brugt al marengsen.

Marengsfår

Lad fårene hvile på køkkenbordet i 20 minutter, før du bager dem i 1 time og 10 minutter ved 90° varmluft, alle tre plader på én gang. Når tiden er gået, sætter du en grydeske i klemme i ovnlågen, så den står på klem og lader marengsen stå i ovnen, til den er helt kold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *