Lavendelvandbakkelser

Hvorfor er stort set alle vandbakkelsesopskrifter ens? En bagt, luftig dej, som stort set altid smager ens, uanset om man bruger den til en walesstang eller fylder den med peberrodsfløde til tomatsuppe. Er det mon muligt at tilsætte smag? Jeg har gjort forsøget, og det blev disse lavendelvandbakkelser.

Man kan købe tørret lavendel flere steder. Jeg har købt mit i Tiger-butikken for næsten ingen penge, men man kan også tørre sine egne blomster. Jeg brugte det til lavendelmarengs for et stykke tid siden, men der er mange blomster i sådan en pose. Det allerbedste ved at bage med lavendel er, når man skal knuse blomsterne til støv. Det dufter så vidunderligt af Sydfrankrig, sol og sommer.

Lavendelvandbakkelser

Jeg har brugt stødt lavendel i vandbakkelserne, så de får en lidt lysegrøn farve udenpå. Men cremen skulle altså signalere lavendel med stort L, så den måtte farves lilla. Egentlig er cremen en mousse med lavendel, som også kan bruges i lagkager, hvis det er? Smagen af lavendel er, som man forventer, når man kender duften. Det er præcis den samme.

Jeg fik lejlighed til at afprøve min De Buyer silikonebelagte fiberglasmåtte, som Hjemmekonditor har foræret mig. Den skal sikre en sprødere bund, bl.a. på vandbakkelser. Jeg synes, den virker helt perfekt, og så er det rart, at den passer til pladens størrelse.

Lavendelvandbakkelser

Der bliver ca. 24 små vandbakkelser af opskriften. (Hvis du bruger moussen til lagkager, skal der 4-5 blade husblas i.)

Lavendelvandbakkelser

Lavendelmousse

  • 1 spsk. tørret lavendel
  • 5 spsk. sukker
  • 1½ spsk. vand
  • 3 blade husblas
  • 4 dl. fløde
  • Lilla pastafarve (jeg bruger Wilton)

Vandbakkelser

  • 2 tsk. tørret lavendel
  • 1 tsk. sukker
  • 140 g mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2½ dl. vand
  • 70 g margarine
  • 3 æg

Start med lavendelmoussen, da den skal have minimum 3 timer i køleskabet til at sætte sig.

Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i minimum 10 minuttter.

Stød tørret lavendel i en morter sammen med en spsk. sukker, til det er fint pulver. Sigt det for at sortere større stykker fra. I en lille kasserolle varmer du lavendelpulver, resten af sukkeret og vandet op under omrøring. Når det koger og bruser op, slukker du under kasserollen og lader den stå, indtil sukkeret er smeltet. Rør i den. Det skal ikke tage farve eller koge ind. Lad siruppen køle lidt af, før du lægger husblassen i og rører rundt, indtil den er smeltet.

Pisk fløden næsten stiv sammen med pastafarven. Fløden skal danne bløde toppe. Bland et par spiseskefulde af fløden i siruppen, så temperaturen sænkes til lillefingervarmt (mærk efter!), og vend det i flødeskummet ad et par omgange. Brug lange tag med en dejskraber til at vende det rundt. Læg husholdningsfilm henover moussen i skålen, helt ned på overfladen og sæt den i køleskabet i mindst tre timer.

Lavendelvandbakkelser

Imens laver du vandbakkelserne

Varm ovnen op til 200°. Stød den tørrede lavendel sammen med sukkeret i en morter, til det er fint pulver. Sigt det ned i melet sammen med bagepulveret for at sortere større stykker fra.

Vand og margarine bringes i kog. Gryden tages af varmen, melet hældes i (på én gang). Dejen røres jævn og sættes over varmen igen. Der røres grundigt, til dejen er glat og blank – og gennemvarm. Det tager et par minutter.

Æggene piskes sammen. Dejen hældes over i en skål, og æggene tilsættes lidt ad gangen, mens der piskes godt mellem hvert æg. – Brug håndmixer eller røremaskine.

Lavendelvandbakkelser

Fyld dejen i en engangssprøjtepose med stjernetylle og sprøjt 24 kager ud på bagepapir. Bag vandbakkelserne midt i ovnen i 21-22 minutter. Husk ikke at åbne ovnlågen før tid! Vandbakkelserne skal være gyldenbrune, ikke lyse, og ikke mørke. Tjek billedet af kagerne ovenfor. Det er sådan, de skal se ud.

Når du har taget vandbakkelserne ud af ovnen, klipper du et lille hul i siden på dem med en saks. På den måde kan dampen indeni kagen slippe ud, så du undgår at de falder sammen – og du skal alligevel bruge hullet til at fylde lavendelmoussen i vandbakkelsen senere.

Lad dem køle helt af på en bagerist.

Når din lavendelmousse er helt stiv, fylder du den i en engangssprøjtepose med en glat tyl på ca. 5 mm. Sprøjt moussen ind i dine lavendelvandbakkelser gennem hullet, så de bliver helt fyldt op. Sigt lidt flormelis henover. Lavendelvandbakkelser skal spises samme dag. De bliver bløde af at stå.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *