Kryddereddike

I “gamle dage” (altså, for 20 år siden) kunne man købe en kryddereddike, som var helt fantastisk at blande i tzatziki og salatdressinger. Den udgik, måske fordi der ikke var andre end mig, der brugte den? Jeg fandt én, der mindede om den i Madrid for et par år siden og købte tre flasker med hjem, men de er for længst brugt op. Jeg stod med dilemmaet i sidste uge, da jeg lavede tzatziki til aftensmaden og besluttede så, at det var på tide, at jeg lavede min egen kryddereddidke.

Kryddereddike

Det bliver ikke meget nemmere end at sætte smag på eddike. Lidt urter, hvidløg og peberkorn, som overhældes med klar eddike. Lad det trække i en køn flaske, og du er færdig. Jeg brugte en økologisk eddike fra Lagerberg.

Kryddereddike

  • 3 fed hvidløg
  • 3 kviste esdragon
  • 2 kviste rosmarin
  • 15 peberkorn
  • 4 dl. klar eddike

Sørg for at din flaske er helt ren, før du begynder på processen. Skyl den gerne med vand tilsat Atamon eller skold flasken med kogende vand.

Skyl esdragon og rosmarin godt og lad dem tørre på et rent viskestykke. Put hvidløg, krydderurter og peberkorn i flasken og overhæld dem med eddiken. Sæt låg på og lad eddiken trække smag i en uges tid, før du begynder at bruge af den.

Hvidløgene kan farves blå af eddiken pga. de enzymer, der naturligt er i hvidløget. Det er helt ufarligt.

Kryddereddike

Kryddereddike kan fx. bruges til en salatdressing af to spsk. olivenolie, to spsk. kryddereddike, friskkværnet peber, salt og lidt dijonsennep. Pisk dressingen med et piskeris, så den bliver helt jævn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *