Karamelmuffins med ægte karamel

Definer lige ægte karamel… Hvorfor er det vigtigt? Jo, altså. Der findes så mange opskrifter med kondenseret mælk og dulce de leche. Men det er altså ikke det, som disse karamelmuffins smager af. De smager af rigtig karamel, som i gamle dage. Som i karamelsovs.

Karamelmuffins

Det, der overraskede mig, var effekten af hjortetaksalten. Hjortetaksalt er noget, jeg bruger til jul til at bage småkager med. Til vanillekranse eller falske makroner. Det giver en sprød overflade, og det skete også med disse karamelmuffins. De er meget luftige indeni og har en sprød, krakeleret overflade.

Karamelmuffins

Det kan godt være lidt tricky at lave karamel, men bare man er forsigtig og ikke hælder koldt vand i det varme sukker, skal det nok lykkes. Der blev 12 muffins af opskriften.

Karamelmuffins

Karamel

  • 150 g sukker
  • 1½ dl. kogende vand

I øvrigt

  • 65 g margarine eller smør, stuetemperatur
  • 75 g sukker
  • 2 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 250 g mel
  • 2½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. hjortetaksalt
  • Al karamellen

Til pynt: Flormelis, vand, mandelsplitter.

Karamelmuffins

Varm ovnen op til 180°. (Alm. ovn, ikke varmluft.)

Sukkeret smeltes og brunes på en pande. Du må ikke røre i det, mens det smelter. Det kogende vand tilsættes (pas på, det kan godt sprøjte lidt), og det koges sammen til en sauce. Husk at røre godt og hold øje med, at det ikke brænder på. Sæt det til side, mens du laver dejen.

Smør/margarine røres godt med sukkeret, til det er lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen og rør godt imellem hvert æg. Sigt mel sammen med bagepulver og hjortetaksalt og rør det i, før du til sidst vender karamelsaucen i.

Karamelmuffins

Fordel dejen i 12 muffinforme og bag dem i ca. 22 minutter.

Lad dine karamelmuffins køle helt af på en bagerist, før du pynter dem med glasur og mandelsplitter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *