Gazpacho – nemt og lækkert, men koldt

Gazpacho er en kold, spansk tomatsuppe og måske allermest oplagt om sommeren, når man ikke har lyst til varm aftensmad. Men den er også fortrinlig som forret eller som del af en tapasmenu.

Man kan drysse toppings af fintsnittet agurk, peberfrugt eller krydderurter ovenpå. Jeg kan bedst li’ den “nøgen”, bare med et godt stykke brød til. Opskriften passer til 6-8 personer som en del af tapasmenuen eller 4-6 personer som forret.

Gazpacho

  • 5-6 modne tomater
  • ¾ agurk
  • 1 rød peber
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 skive daggammelt brød uden skorpe
  • 4 spsk. olivenolie
  • Saft af ½ lime
  • ½ tsk. chili
  • ½ tsk. cayennepeber
  • Salt og peber

Ingredienser - Gazpacho

Stilkansatsen på tomaterne fjernes og ligeledes indmad og kerner i peberfrugten. Tomater, peberfrugt, agurk og brød skæres i grove tern og blendes i en foodprocessor sammen med presset hvidløg, chili, olie, limesaft og cayennepeber, indtil alt er helt finthakket.

Smages til med salt og peber og stilles i køleskabet i mindst 4-5 timer. Serveres iskold med godt brød til.

Gazpacho

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *