Fuglereder af kokosmakroner – Påskekage del 1

Påsken nærmer sig. Nu er der kun 5 uger til:-) Jeg havde en drøm om en lagkage, hvorpå der skulle være små fuglereder med påskeæg i. Jeg havde en forestilling om, at rederne skulle være af kokosmakroner. Jeg havde også et billede i mit hoved af, at de små påskeæg skulle være plettede og turkise eller grønne, ligesom mågeæg. – Og at resten af kagen skulle farvesættes efter disse æg. Den første del af jagten gik derfor på at finde de rette påskeæg.

Det tog lidt tid, men det lykkedes mig at finde æggene – i Netto af alle steder. Dansk Supermarked laver de smukkeste, grønne, plettede mågeæg af marcipan med chokolade- og dragéovertræk. Dermed forhandles æggene også i Bilka og Føtex, hvis du skulle få lyst til at bage mig kunsten efter.

Kokosmakroner - Fuglereder

1-2-3 testing, testing

Næste skridt var at få bagt kokosmakronen i den rette facon. – Og lille nok til at den kunne være pynt på kagen, så der blev en rede til hver. Lad mig tilstå med det samme, at det første forsøg mislykkedes. Totalt! Vi har nogle små Pillivuyt smørskåle, som kan gå i ovnen. Hvis jeg nu smurte dem rigtig grundigt, pressede kokosmakronmassen godt ud i dem og bagte dem, ville de være til at vende ud bagefter uden problemer? Det blev et nej;-) Massen var smeltet godt fast i kanten, og reden var alt for blød og porøs til, at den kunne tages ud i ét stykke.

Jeg havde nogle minimuffin-papirforme – eller petit four forme, som jeg havde haft liggende i skuffen i evigheder. De blev min redning. Massen skulle stadig presses i facon, så jeg satte formen ned i et snapseglas fra Ikea (glassene kunne desværre ikke gå med i ovnen, da de kun tåler 80°). Kokosmassen blev presset godt sammen og op ad kanterne i formen, så der blev en rundet bund som i en fuglerede.

Kokosmakroner - Fuglereder

Efter bagning lod jeg mine små reder afkøle på en rist og forventede, at jeg kunne fjerne formen. Men kokosmakroner har et følsomt gemyt, så de nemt går i stykker. De måtte en tur i fryseren, før de blev medgørlige.

Og nu til opskriften. Der bliver ca. 40 små kokosmakroner af opskriften. Jeg skulle kun bruge 16 til min lagkage, men jeg lavede alle som reder. De kan nemlig sagtens serveres alene uden en lagkage under og stadig signalere påske. Du kan også bage dem som almindelige kokosmakroner med toppe og dyppe bunden i chokolade, hvis du vil.

Kokosmakroner

  • 150 g kokosmel
  • 150 g sukker
  • 3 æggehvider
  • 20 g smør
  • Et par dråber mandelessens
  • Lidt hvid chokolade
  • 40 små påskeæg

Bland alle ingredienserne godt sammen i en gryde og varm det op, indtil smørret er smeltet. Varm ovnen op til 185º (almindelig ovn, ikke varmluft).

Hvis du “bare” vil bage almindelige kokosmakroner, sættes de i toppe på bagepapir. Hvis du vil bage fuglereder, gør du sådan her: Fór nogle små glas (eller en minimuffinform) med små papirsforme. Læg en teskefuld i hver form, og pres det godt sammen mod bunden og siderne. Vend papirformene ud af glassene, og sæt dem på en bageplade.

Kokosmakroner - Fuglereder

Kokosmakronerne bages ca. 14 minutter. De skal være gyldne i kanterne. Lad kagerne afkøle på en bagerist og sæt dem derefter i fryseren en times tid, til de er gennemkolde, og du kan trække papirformen af. Hvis papiret sidder fast under bunden, kan du gnide lidt med en fugtig klud og derefter nulre papirresterne af.

Smelt lidt hvid chokolade over vandbad. Læg en klat chokolade i bunden af de kolde reder og sæt et påskeæg fast i hver rede.

Kokosmakroner - Fuglereder

Du har nu pynten klar til din påskekage. Indtil du skal bruge dem, opbevares kokosmakroner bedst i en lukket kagedåse. Fuglerederne kan sagtens serveres som en selvstændig småkage på et påskekagebord.

2 Replies to “Fuglereder af kokosmakroner – Påskekage del 1”

  1. Jeg synes jo du overgår dig selv her, Lene – Kagen er SÅ smuk. Kan kun drømme om hvor godt den smager.

    1. Tak, Susanne:-) Du skulle da have haft et stykke serveret på skrivebordet? Det er ren terapi at gå og nørkle med:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *