Cookielagkage med flødeskum

Min søster holdt som tidligere nævnt fødselsdag i søndags. Hendes gaveønske var kage til kaffen, og jeg havde to gode ideer, jeg skulle have afprøvet. Den ene var hyldeblomstkagen, den anden er lige i Lis’ ånd, nemlig en cookielagkage med flødeskum. Lis er den af mine søstre, som navngav Happy Hips kagerne. De var specielt bagt til hende, fordi hun elsker brune ingredienser som chokolade, karamel og nødder.

Cookielagkage

Men hvad er en cookielagkage, tænker du? Det er en gigantisk cookie på 27 cm i diameter med et lag letpisket fløde og pyntet med små cookies og revet chokolade. Når man bager cookies med natron, bliver de bløde og seje, som jeg bedst kan li’ dem.

Cookielagkage

Men der er ydermere den fordel, at når man bager en stor cookie og lader den køle af, falder den lidt sammen på midten, så der kommer en kant, der kan holde styr på flødeskummet. Hvis du gerne vil have nødder i, så gør du bare det. Du kan også bruge både hvid og mørk chokolade, hvis du vil. Jeg brugte mælkechokolade i min. – Eller Lis’, var det jo.

Cookielagkage

Det tager ikke lang tid at røre en cookie-dej sammen. Du kan også sagtens forme dejen og lægge den i fryseren til senere bagning, men da bunden er så tyk, vil jeg anbefale dig at tø den op, før du bager den. Der var kage til 16 personer i kagen, og jeg fik en del små cookies til overs bagefter. Dem har August og jeg en plan med senere.

Cookielagkage

Cookielagkage

  • 345 g smør
  • 150 g sukker
  • 350 g brun farin
  • 1 spsk. vanillesukker
  • 2 æg, str. M
  • 525 g mel
  • 1½ tsk. natron
  • 225 g mælkechokolade

Til pynt

  • 5 dl. piskefløde
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. vanillesukker
  • evt. 1½ spsk. Dr. Oetker Sahnesteif
  • Lidt revet chokolade

Cookielagkage

Varm ovnen op til 170° varmluft.

Rør smør, sukker, farin og vanillesukker godt. Rør æggene i ét ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Bland mel og natron og rør det i dejen. Hak chokoladen groft og rør 185 g af chokoladen i. Gem de sidste 40 g lidt endnu.

Læg bagepapir i bunden af en springform med en diameter på 27 cm og smør siderne. Fordel godt 2/3 af dejen i springformen og tryk den sammen og helt ud til kanten. Drys de sidste 40 g af chokoladen ud over kagebunden.

Cookielagkage

Tril resten af dejen til små kugler med en diameter på ca. 2 cm og sæt dem med afstand på bagepladen.

Bag bunden til din cookielagkage sammen med de små cookies på samme tid. De små cookies skal have 7-8 minutter, hvorimod den store kage skal have 20-22 minutter. Kagerne skal være gyldne i kanten, men må ikke være sprøde/faste i midten.

Lad kagerne afkøle helt på en bagerist.

Læg lagkagebunden på et serveringsfad. Pisk fløden til bløde toppe sammen med sukker og vanillesukker, evt. tilsat Dr. Oetker Sahnesteif efter anvisningen på pakken. Din cookielagkage er sunket sammen under afkølingen, så der nu er en kant til at holde styr på flødeskummet. Sæt 16 små cookies I flødeskummet, og riv chokolade henover kagen. Server de resterende cookies ved siden af.

Cookielagkage

De små cookies suger fugt fra fløden, så hvis du ikke skal servere den kort efter, du har lavet den, ville jeg vente med at sætte de små kager i til lige før servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *