Chicken Tikka Masala – indisk og dejligt

Jeg havde lyst til at bage naanbrød, primært fordi det er så nemt og kun tager et øjeblik i ovnen, når jeg bager dem på bagestålet. De er voldsomt gode, uanset om de er nybagte, eller om de har været frosset ned og kun lige er lunet et øjeblik i ovnen. Men naanbrød kræver lidt, at man har noget sauce at dyppe dem i. Chicken Tikka Masala er en indisk ret, kylling i en krydret sauce, som vi serverer med basmatiris, naanbrød og agurkeraita.

Chicken Tikka Masala

Jeg må tilstå, at vi ofte har købt Tikka Masala sauce i et glas, fordi det går ret hurtigt. Men det går ikke hurtigere end den tid, det tager at koge risen, og i dag har jeg fundet en genvej til Tikka Masala, så det nærmes kan kaldes fastfood. Kyllingen skal marinere i minimum en time, men meget gerne længere, og det er det, som har været stopklodsen for at det går ind under hurtig aftensmad hos os.

Chicken Tikka Masala

Hvad med om man frøs kylling og marinade ned i portioner i fryseposer? Så man kan tage en pose kylling iblandet marinaden op af fryseren og lade den tø op i køleskabet, så kyllingen trækker smag imens? Det er tæt på at være genialt i mine ører. Så tager det ikke meget længere end den tid, det tager at koge ris. (Selv tak:-))

Marinaden består af yoghurt, citronsaft, hvidløg, ingefær og krydderier, mens den sauce, der tilsættes sammen med marinaden, bl.a. indeholder løg, friske tomater og fløde. Tikka Masala er vores yndlingsret, når det kommer til det indiske køkken, men min mand erklærede denne version, “den bedste, han har smagt:-)”

Chicken Tikka Masala

Opskriften passer til fire meget sultne, når du serverer ris og naanbrød til.

Chicken Tikka Masala

Marinade

  • 600 g kyllingebryst eller inderfilet
  • 2 dl. yoghurt naturel
  • Saften af en citron
  • 3 cm frisk ingefær
  • 4 fed hvidløg
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 3 tsk. garam masala
  • ½-1 tsk. chiliflager
  • 1 tsk. stødte nelliker
  • 2 tsk. groft salt

Sauce

  • 2 spsk. olie
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 cm frisk ingefær
  • 150 g modne tomater
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 50 g cashewnødder eller mandler
  • 2 dl. vand
  • 1 dl. fløde (må gerne være madlavningsfløde, hvis du vil spare på kalorierne)
  • Salt og peber
  • Frisk koriander

Skær kyllingen i strimler/mundrette stykker. Hak ingefær og hvidløg fint (eller pres begge dele gennem hvidløgspresseren). Bland alle ingredienser til marinaden og læg kyllingen i. Vend det rundt, så kyllingen er dækket på alle sider.

Chicken Tikka Masala

Lad kyllingen marinere minimum en time i køleskabet, men meget gerne natten over. (Det er her, du kan fryse kyllingen ned i en frysepose, så den kan marinere, når du tør den op igen.)

Varm ovnen op til 240°. Hæld kyllingen og marinaden i et ovnfast fad og sæt fadet i den varme ovn i 15 minutter. Imens koger du ris efter anvisningen på pakken og laver resten af saucen:

Hak løgene. Hvidløg, ingefær og nødder hakkes fint i en minihakker. Tomaterne skæres i grove tern. Svits løgene i olien til de er gennemsigtige. De må ikke tage farve. Tilsæt hvidløg, ingefær, tomater, gurkemeje, nødder og vand og lad det koge op. Lad simre i fem minutter, før du tilsætter kyllingen og marinaden sammen med fløden.

Chicken Tikka Masala

Kog retten godt igennem, før du smager til med salt og peber. Lige før servering drysser du med friske, hakkede korianderblade. Server med basmatiris, agurkeraita og lune naanbrød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *