Cannelloni al ragù

Det italienske køkken rummer så mange fantastiske retter. Man skal være meget kræsen, hvis man ikke kan finde en ret at forelske sig i. Vi har vist alle vores egen opskrift på spaghetti og kødsauce, ikke? Kender du cannelloni? Det er et ret tykt rør, som man fylder noget i og gratinerer det hele i ovnen, lidt ligesom lasagne.

Cannelloni al rágu

Jeg har lavet det før, men kunne ikke huske, hvor jeg havde fundet opskriften. Jeg spurgte min ven, Google, men han kom ikke op med noget, der mindede om den smag, jeg var ude efter. (Der var mange med spinat eller laks, men jeg havde taget hakket oksekød ud af fryseren, så det må blive en anden gang.) Jeg blev nødt til at lave min egen version. Til alt held skrev jeg det hele ned, så jeg har det til næste gang. Nu får du også min opskrift på Cannelloni al ragù.

Cannelloni al rágu

Man skal lede lidt for at finde cannelloni herhjemme. Men du kan bl.a. købe dem på nemlig.com. Jeg har haft mine med hjem fra udlandet. Alternativt kan du selv lave rørene af lasagneplader, som du koger først. Men de færdige rør er klart nemmest at arbejde med.

Smagen ligger tæt på lasagne, men da kødet skal fyldes i rørene (og blive derinde), skal konsistensen på saucen være tykkere end en almindelig kødsauce. Den må dog ikke mangle noget i smag. For at pastarørene bliver møre, skal der også væde til i form af en tomatsauce og en dyne af béchamelsauce, som rørene bliver gratineret under. Det tager ikke længere tid at lave cannelloni al ragù, end det tager at lave lasagne, men jeg synes, at denne ret blev meget bedre.

Cannelloni al ragù

Kødsauce

  • 1 løg
  • Olivenolie
  • 400 g hakket oksekød
  • 2 fed hvidløg
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 ds. koncentreret tomatpuré (140 g)
  • 1 spsk. oregano
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 spsk. mel
  • 1 æggeblomme

Béchamelsauce

  • 60 g smør
  • 5 spsk. mel
  • ca. 5 dl. mælk
  • Salt
  • Friskkværnet hvid peber
  • Friskrevet muskatnød

Til samling

  • 1 æske (250 g) cannelloni
  • 1 ds. hakkede tomater
  • Salt, peber og oregano
  • 1 kugle frisk mozzarella
  • 50+25 g revet parmesan

Hak løget fint og svits det i lidt olivenolie, til det bliver gennemsigtigt, men ikke tager farve. Tilsæt kødet og brun det, til det har skiftet farve. Pres de to fed hvidløg, hæld hakkede tomater, tomatpuré og oregano ved og kog det godt igennem. Smag kødsaucen til med salt og friskkværnet peber. Drys melet henover den færdige sovs, hæld æggeblommen i og rør godt rundt, til det hele er jævnt. Du kan nu slukke under gryden. Fyld kødsaucen i en engangs-sprøjtepose. (Du kan også fylde saucen i rørene med en ske, men det er meget nemmere med en sprøjtepose.)

Imens har du lavet en béchamelsauce: Smelt smørret i en gryde, uden at det tager farve. Tilsæt melet og rør godt i det, til det er jævnt. Tilsæt mælken lidt ad gangen, rør saucen jævn og kog saucen godt igennem. Måske skal der lidt mere mælk i. Rør med jævne mellemrum, så saucen ikke brænder på. Smag til med salt, hvid peber og muskatnød. Bland 50 g af den revne parmesanost i béchamelsaucen.

Cannelloni al rágu

Smør et ildfast fad (ca. 21×32 cm) med smør eller olie. Hæld halvdelen af de hakkede tomater i fadet, drys med lidt salt, peber og oregano. Sæt 18 cannelloni-rør på højkant i fadet og fyld dem op med kødsauce. Læg rørene side om side (3 rækker á 6 rør) ovenpå de hakkede tomater.

Cannelloni al rágu

Varm ovnen op til 210°.

Cannelloni al rágu

Fordel resten af dåsen med tomater henover rørene. Pluk den friske mozzarella i småstykker og fordel dem over tomaterne sammen med lidt salt, peber og oregano.

Cannelloni al rágu

Hæld béchamelsaucen henover og sørg for, at alle rørene er dækket. Fordel herefter resten af parmesanen henover og sæt fadet i ovnen i 35-40 minutter, til rørene er møre.

Cannelloni al rágu

Server cannelloni al ragù sammen med en tomatsalat af tomater, hakkede rødløg, oregano og lidt italiensk dressing.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *