Blodappelsin punch – få varmen i januar

Har du været på julemarked i Tyskland, har du helt sikkert smagt Glühwein. Måske har du fået den “mit Schuß”. Men har du også smagt Blodappelsin punch? I januar er det blodappelsin-sæson herhjemme, så gør punchen klar, gå en lang tur i vinterkulden, og varm dine stakkels, små hænder på noget så lækkert som det her.

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er vild med Tyskland, og med Berlin i særdeleshed. Mit yndlingsjulemarked er det ved Gendarmenmarkt, hvor det koster den rørende sum af 1€ at komme ind. Til gengæld er boderne her af lidt højere kvalitet end på mange af de andre julemarkeder, der findes i byen. Der er masser af kunsthåndværkere og en scene med underholdning. (Som heldigvis ikke er tyrolermusik;-))

Blodappelsin punch

I boderne er der alskens lækkerier, så det nærmest er et problem at nå at smage alt det, man gerne vil. At sammenligne julemarkedet på Gendarmenmarkt med det på Alexanderplatz, svarer næsten til at sammenligne Torvehallerne i København med Egeskov  marked. På Alexanderplatz er der gøglere, høj musik og “kædeboder”. Men hver sin smag. Og Glühwein kan man få alle steder.

Blodappelsin punchen fås i Tyskland både med og uden alkohol. Morten fik serveret punchen med mørk rom, jeg fik Amarettolikør i min. Jeg vil gerne anbefale likøren, men jeg er også ret vild med amaretto-kirsebær og alt andet, der smager lidt af mandler og marcipan.

Blodappelsin punch

  • 5 blodappelsiner
  • 1 citron
  • 8 dl. te
  • 200 g rørsukker
  • 5 hele nelliker
  • evt. 5 dl. rom eller Amarettolikør

Blodappelsin punch

Pres saften af appelsinerne og citronen. Si juicen gennem en finmasket sigte for at fjerne pulp og kernerester. Hæld kogende vand over teen, og lad den trække i fem minutter. Bland saft med te, sukker og nelliker, og giv det et opkog.

Hæld en halv dl. rom i et glas og fyld op med den varme punch. Server straks. Punchen kan fint drikkes uden alkohol.

Der bliver 8-10 glas blodappelsin punch ud af denne portion. Men husk nu lige at gå den tur ude i kulden først, ikke?

Blodappelsin punch

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *