Bismarckshjerter

Småkage Bismarckshjerter

Der er altid sukkerstokke på vores juletræ. De pynter, og de smager dejligt. Kunne man putte den smag ned i en småkage? Med chokoladesmag, så den bliver lidt After Eight-agtig, men stadig sprød?

Ja, det kan man godt! Jeg fandt på disse fine småkager i weekenden, en dekorativ småkage, som man endda kunne hænge på træet, hvis der var lavet et hul til et bånd øverst i hjertet.

Sukkerstokkene til årets juletræ var indkøbt (så nu skal jeg ud og lede efter nogle nye), og jeg eksperimenterede lidt med mængden af Bismarcksstok, før det blev rigtig fint. Stokkene skal bankes til krummer, men du skal passe på ikke at putte for meget sukkerstok i hullet, for så bobler det over.

Småkage Bismarckshjerter

Hvis du knuser dem meget fint, bliver hjerterne ensartet lyserøde. Hvis du lader hele stumper være tilbage, bliver hjerterne marmorerede. Småkagen udenom er en formstabil mørdej med mørk kakao, som bager et par minutter, før de knuste sukkerstokke lægges i. Der blev ca. 100 stk. af portionen.

Bismarckshjerter

  • 375 g mel
  • 200 g sukker
  • 3 spsk. mørk kakao
  • 200 g koldt smør eller bagemargarine
  • 1 æg
  • 170 g sukkerstokke

Småkage Bismarckshjerter

De tørre ingredienser blandes godt, smørret hakkes fint og blandes med melet, til det har konsistens som groft sand. Dejen samles med ægget. Dejen hviler i køleskabet i minimum en halv time.

Imens pakker du sukkerstokkene ud, lægger dem i en frysepose og knuser dem godt med en kødhammer. Hæld det i en lille skål, så du kan dosere med en teske.

Dejen rulles ud i ca. 3 mm tykkelse på et meldrysset bord og stikkes ud med to hjerteforme. (Det indvendige hjerte skal laves med det samme.) Hvis du vil have et hul til et bånd, laves det også nu.

Hjerterne bages midt i ovnen ved 180° i 4 minutter. Pladen tages ud, der fordeles knap en teskefuld knust sukkerstok i hvert hul, og kagerne bages igen i yderligere 6 minutter, hvor sukkeret smelter og flyder sammen.

Småkage Bismarckshjerter

De varme kager afkøles på en rist på bagepapiret, til sukkeret er størknet, før de flyttes over på en rist. (Ret evt. hullet til båndet til, mens kagen er varm.) Fortsæt, til al dejen er brugt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *