Agnetas chokoladekage

Agneta var en kær møbelleverandør, som elskede at bage kager. “Desværre” var hendes mand ikke så glad for søde sager, så når hun kom på besøg i butikken, havde hun altid kage med. Agneta døde af kræft i en alt for ung alder, men heldigvis lever hun videre gennem sin chokoladekage, og jeg tænker på hende, hver gang jeg bager den. Send Agneta – og alle andre kræftramte – en tanke, mens du bager hendes chokoladekage. – Den er supernem!

Agnetas chokoladekage

Agnetas chokoladekage

  • 100 g smeltet smør
  • 2 æg
  • 3 dl. sukker
  • 4 spsk. kakao
  • 1 dl. mel
  • Lidt vanille
  • Hakkede nødder eller mandler – jeg elsker den med valnødder

Ingredienser Agnetas chokoladekage

Ingredienserne røres godt sammen. (Du behøver hverken piske voldsomt eller noget, bare rør med en grydeske, helt simpelt.) Hældes i en springform, ca. 24 cm i diameter, beklædt med bagepapir. Bages 20-22 min. ved 200°. Agnetas chokoladekage er meget blød, når den kommer ud af ovnen, men sætter sig, når den køler af. Der vil derfor sidde dej på et trægrillspyd, hvis du stikker det i kagen efter bagning.

Afkøles og serveres fx. med creme fraiche eller vanilleis. Eller uden noget.

Mens du sender Agneta en tanke:-)

Agnetas chokoladekage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *